Pratite nas

Fudbal

Fantastične omladinke idu na EP!

Dan za istoriju, dan koji se pamt! Posle 12 godina ženska omladinska reprezentacija Srbije (WU19) izborila je ponovo, drugi put, plasman na Prvenstvo Evrope. U meču u kojem je samo pobeda dolazila u obzir, naše devojke su pobedile Belgiju sa 2:0.

Izabranice selektorke Lidije Stojkanović odigrale su fantastičan završni turnir, bile najbolje u grupi sa Slovačkom, Belorusijom i Belgijom i zasluženo odlaze u Litvaniju gde će se održati Prvenstvo Evrope od 14. do 27. jula.

Važno je apostrofirati činjenicu da su naše devojke superiorno odradile i prvi krug kvalifikacija koji je održan u Albaniji, gde su bile bolje od Islanda, Belorusije i Škotske.

Golove odluke danas postigla je Sara Stokić, prvi u ranoj fazi meča, igrao se treći minut kada je igračica Milana sjajnim udarcem donela veliku radost našoj reprezentaciji. I ako je prvi gol bio malo remek delo, drugi koji je postigla u sam smiraj meča, spada u red onih koje postižu najveći majstori fudbala. Sa polovine terena Sara Stokić je u stilu Dušana Tadića lobovala čuvara mreže Belgije i postavila konačan rezultat.

STRELCI: 0:1 Stokić 3, 0:2 Stokić 90+2. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Mihalina Djakov (Poljska).

BELGIJA: Elfernik, Jansen, Levens (27. Houg), Van Besu (46. Tabagari), Šojer, Hubaut (76. Martle), Godier (76. Fransis), Rejnders, De Mester, Bikula, Bosmans (61. Jadule). Selektor Havijer Donel

SRBIJA: Aleksić, Gaković, Stojić, Matijević, Šarić, A.Ilić (54. Gajić), Majstorović, Čingelić (61. Babić), Uvalin (86. Jošić), Matejić, Stokić. Selektorka Lidija Stojkanović

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal