Pratite nas

Košarka

Marina: Srećna sam što sam osvojila Evroligu na isti dan kad i Partizan

Foto: FIBA

Marina Maljković je osvojila Evroligu sa ekipom Fenerbahčea.

Turski velikan je posle četiri izgubljena finala konačno uspeo da dođe do titule najboljeg tima u Evropi.

Velika stvar za ovaj klub i celo sportsko društvo, jer se pričalo da su gubitnici. Srećna sam zbog njih, ali devojke su te koje su u najvažnije i u prvom planu. Sem Željka Obradovića i Evrolige, Fener je konstantno nazivan luzerom. Mnogo finala su izgubili i nose istinske traume. Devjoke su svhatile o čemu se radi, žele su to više od svega. Ušle su sa željom da u 40 minuta pokažu sve ono što smo radili tokom cele sezone. Ja im čestitam na tome“, rekla je Marina Maljković posle osvajanja Evrolige.

Selektorka Srbije je do titule došla na Vaskrs 16. aprila, a istog dana pre tačno 31 godinu Partizan se popeo na krov Evrope.

„Srećna sma što je ovaj trofej osvojen na veliki praznik Vaskrs. Privatno sam srećna što sam Evroligu osvojila 30 godina nakon jednog od evroligaškog trofeja moga oca (Božidar Maljković), koji je osvojio 15. aprlia 1993. godine sa Limožom. Na današnji dan (16. april) i moj Partizan je pre 31 godinu postao šampion Evrope. To su neke znaimljivie stvari“, poručila je Maljkovićeva.

Marini Maljković ovo je bi odrugi evropski klupski trofej u trenerskoj karijeri, pošto je 2018. godine osvojila Evrokup sa Galatasarajem.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka