Pratite nas

Košarka

Ludo veče Snežane Bogićević: Asistencija nedostajala za kvadripl-dabl!

Utakmica kakva se igra jednom u životu! A, srpska košarkašica Snežana Bogićević je imala uoči novogodišnjih praznika.

Naša reprezentativka u košarci je igrajući za svoj klub Slavija iz Bistrice u Slovačkoj bila nadomak neverovatnog kvadripl-dabla.

Naime, Slavija je deklasirala Trenčin sa 201:16, a Snežana je ubacila 64 poena, uz 24 skoka, 16 ukradenih lopti i devet asistencija. Eto, samo jedna joj je nedostajala, pa da ostvari učinak kakav teško da će ponoviti u karijeri. Pitanje je da li je ikada ranije u evropskoj košarci zabeležen ovakav skor neke igračice.

Snežana Bogićević rođena je u Sremskoj Mitrovici 1997. godine, a najveći deo karijere provela je u Crvenoj zvezdi. U sezoni 2018/19 direktno je crveno-belima donela Kup Srbije, jer je pogodila pobedonosno bacanje protiv Radivoja Koraća u finalu (56:55).

Nakon nekoliko veoma uspešnih sezona u crveno-belom dresu preselila se u Sloveniju, zatim igrala u Mađarskoj, pa se vratila u Srbiju i opet obukla dres matičnog kluba. Tokom leta 2023. godine ponovo je otišla u inostranstvo i sada nastupa u Slovačkoj. Veoma uspešno, jer njen tim gazi rivale na putu ka tituli.

Uz to, selektorka Marina Maljković je Snežanu pozvala u reprezentaciju 2021. godine, da igra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka