Pratite nas

Tenis

Teniserke srušile i Grčku

aleksandra krunić srpska teniserka

Srbija gazi na nikad jačem turniru Prve grupe Evro-afričke zone! Pred Bili Džin King kup reprezentacijom Srbije pala je i Grčka – 2:1.

Aleksandra Krunić nastavlja sa briljantnim partijama u dresu sa državnim grbom. Donela je novu prednost Bili Džin King kup reprezentaciji Srbije. Ekspresno je deklasirala Despinu Papamihail, 235. na svetu, za samo 62 minuta – 6:0, 6:2.

„Na redu su Šveđanke. Nisam ih gledala i malo znam o njima, ali nas ne treba da interesuje ko nam je protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, ali ne treba ni razmišljati preterano o timovima sa kojima igramo. Prošli Bili Džin King kup su Šveđanke bile solidne, i njihova druga tabla, jako su nas namučile i na kraju dobile. Treba ići dan po dna, poen, po poen, set po set. Meni nije bitno protiv koga igramo„, poručila je Aleksandra Krunić.

U drugom singlu Mia Ristić se sudarila sa Valentini Gramatikopulo, 206. igračicom sveta i trijumfovala je posle preokreta. Grkinji je pripao prvi set, Mii, posle velike borbe drugi, a zatim je deklasirala rivalku u odlučujućem periodu igre – 2:6, 6:4, 6:1. Meč je trajao skoro duplo duže od Aleksandrinog, dva sata i 10 minuta.

Iznenađenje je bilo to što u singlovima Grčke nije bilo Marije Sakari, koja je najnovijoj VTA listi 6. igračica sveta, ali očigledno nije bila spremna da zaigra protiv Srbije. Ipak, zaigrala je u dublu sa Papamihail i posle velike borbe i super tja-breka uspela je da slavi protiv srpske kombinacije Lola Radivojević-Elena Milovanović 4:6, 6:3, 10:8. Na redu je duel Srbije sa Švedskom.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis