Pratite nas

Miks

Anja Ilić: Moji najbolji rezultati će tek doći

Foto: privatna arhiva/instagram

Senzacionalan rezultat stigao je minulog vikenda iz švajcarskog Davosa, gde je srpska nordijska skijašica Anja Ilić osvojila 14 bodova za Svetski kup.

To je istorijski rezultat za ovaj zimski sport u Srbiji, a Anja Ilić u razgovoru za SportFem najavljuje da će se o njenim rezultatima tek pričati.

Kakvi su utisci iz Davosa?

Ovo je za mene jako uspešan početak sezone, imala sam već dve trke u Norveškoj, a najbolji rezultat i plasman sam ostvarila u Davosu u Švajcarskoj“.

Jesi li zadovoljna rezultatom?

Za početak sezone jako sam zadovoljna ovom trkom, znam da uvek može bolje i sigurna sam da će moji rezultati tek doći. Jedan od ciljeva ove sezone je bio osvajanje bodova Svetskog kupa i jako mi je drago što sam već to uradila na početku sezone. Za mene je 14 bodova jako veliki podsticaj za sledeće trke“.

Kako ti zvuči kad čuješ da si ušla u istoriju srpskog nordijskog skijanja?

„Kao najbolja nordijska skijašica u Srbiji već sam ulazila u istoriju nordijskog skijanja kad sam prošle godine osvojila prvo mesto na Balkan kupu ukupnom plasmanu. Sada sam još srećnija i ponosnija na sebe jer ovo je bio jedan od mojih ciljeva u karijeri“.

Kakvi su ti dalji planovi za ovu sezonu?

„Glavni cilj za ovu sezonu je odbrana prvog mesta na Balkan kupu i pripreme za Svetsko prvensto koje nas ocekuje u februaru“.

Kakvo je stanje generalno u Srbiji kada je u pitanju skijanje, nordijsko i alpsko? Kakvi su uslovi, gde treniraš tokom godine?

„Nažalost, u Srbiji nordijsko skijanje nije toliko popularno, nemamo mnogo dobre uslove. Zato većinu godine provodim van zemlje, ali kad sam u Srbiji treniram na Zlatiboru. Mi se trudimo da ga populazirujemo na Zlatiboru, imamo klub “Zvezda” sa preko 50 članova. Želimo deci da pokažemo koliko je ovo lep i zdrav sport“.

Da li si prebolela neodlazak na OI u Peking i da li ćemo te gledati onda na sledećim Igrama?

Neodlazak na OI za mene je bio težak period. Jer sam se spremala samo za OI i imala sam cilj da napravim najbolji rezultat do sada, ali uspela sam da brzo prebolim i da svoj fokus i formu prebacim na ostatak sezone i sledeće ciljeve. U tom trenutku sam sebi dala jako težak zadatak, a to je prvo mesto u ukupnom plasmanu na Balkan kupu. Želela sam svima da dokažem da sam spremna i da sam zaslužila odlazak na OI i to sam i uradila. Za sledeće Olimpijske igre ima vremena, idem sezonu po sezonu, želim da izvučem iz svake sezone najbolje iz sebe“.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks