Pratite nas

Rukomet

Rukometašice zovu: Navijači, pomozite!

Rukometna reprezentacija Srbije odigraće u nedelju od 18 časova u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Turske.

Posle više nego ubedljuve pobede nad Bugarskom, Srpkinje su doputovale u Zrenjanin, a utakmicu su danas najavili selektor Uroš Bregar, rukometašice Jovana Jovović i Katarina Bojičić.

Selektor Srbije Uroš Bregar poručio je da su dobre igre iz prethodnih utakmica razlog za optimizam.

“Vratili smo se s pobedom iz Bugarske, ta utakmica nije bila teška za nas, ali nas u nedelju čeka ozbiljan protivnik, Turska i moramo se pripremiti da taj meč dobijemo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Sve igračice su zdrave, možemo nesmetano da radimo i nadamo se pozitivnom rezultatu”, rekao je slovenački stručnjak.

Katarina Bojičić takođe je istakla zadovoljstvo  igrom u Bugarskoj i očekuje intenzivniji meč protiv Turske.

“Kao što je ova utakmica najbitnija nama, tako je i Turskoj, te očekujem veliku borbu, žar, želju, srce. Nismo dugo trenirale, ali smo dale sve od sebe da se pripremimo što bolje i očekujemo pobedu. Pozivam navijače da dođu i pomognu nam da odigramo ovaj meč što bolje”, poručila je srpska rukometašica.

Jovana Jovović takođe je pozvala navijače da dođu u Kristalnu dvoranu i podrže Srbiju na poslednjem koraku ka Evropskom prvenstvu.

“Na nama je da na terenu pokažemo u kakvoj smo trenutno formi. Što se tiče utakmice s Bugarskom, uspele smo i da odmorimo pojedine igračice, a opet da pružimo maksimum i odigramo ozbiljno. Sve smo utakmicu završile zdrave, što je i selektoru bilo najbitnije. Protiv Turske nam neće biti ni malo lako, ali opet sve zavisi od nas, kako ćemo ući u utakmicu i kakvu ćemo imati realizaciju. Za nas bi bio veliki korak i obaveza da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i takođe želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju”, poručila je Jovović.     

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet