Pratite nas

Košarka

Košarkašice dobile rivalke na OI

U sedištu FIBA u Švajcarskoj održan je žreb za Olimpijske igre 2024, pa su naše reprezentacije u obe konkurencije saznale rivale u grupama na olimpijskom turniru.
Naše najbolje košarkašice će u Lilu, igrati prvu utakmicu u A grupi 28. jula protiv Portorika, drugu 31. jula protiv Kine, a treću 3. avgusta protiv Španije.

„Ko god da je sa nama u grupi, moj pristup je isti – rad, rad i samo rad. Treće Olimpijske igre za redom su dokaz da je taj metod ispravan. Igračice se menjaju, ali je metod isti. Naša ekipa je jako, jako mlada i nova, a takmičenje je izuzetno teško. Samo naivni mogu da misle da se bilo gde u muškoj ili ženskoj košarci i u svim ostalim sportovima neće pojaviti najbolji sportisti ovoga sveta. Svi će doći i svi će igrati Olimpijske igre u Parizu. Činjenica je da je Pariz poseban, to nema nikakve dileme. Činjenica je i da će ovo biti najteže takmičenje po mišljenju mnogih stručnjaka, kad je ženski košarkaški turnir u pitanju i to me raduje. Raduje me zbog ženske košarke, raduje me zbog ženskog sporta, tako da uprkos mladosti koju imamo, uz ogroman rad ovog leta, trudićemo se da sakrijemo sve naše mane i da spremne idemo na to najteže svetsko takmičenje“, poručila je posle žreba selektora Marina Maljković.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka