Pratite nas

Rukomet

Bregar: Želimo još više; Jovović: Najveća radost

Selektor Srbije Uroš Bregar, čestitao je svom timu na plasmanu na Evropsko prvenstvo nakon pobede nad Turskom.

“Zadovoljan sam što smo ostvarili cilj, čestitam devojkama. Ne mogu da kažem da smo u ovoj utakmici ispunili baš sve zadatke, ali na kraju najvažnije je da su devojke dale sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Očekujem da nastave da rade i individualno i posvećeno u svojim klubovima da bismo mogli da postavimo još više ciljeve od ovog”, rekao je Bregar.

Jovana Jovović ponovo je bila važan šraf na terenu, iako se nije upisala u listu strelaca. Kao i uvek, njen optimizam govori da rukometna Srbija ima čemu da se nada.

”Najveća radost i najveći uspeh je što smo uspele da se plasiramo na Evropsko, a da smo bile bolje od Turske, da se nismo mučile i da smo čitav meč kontrolisale rezultat. Iz ove perspektive mi je žao što i na gostovanju u Turskoj nismo uspele da dođemo do dva boda, a i što nam je u oba meča protiv Crne Gore malo falilo za bodove. Mnogo smo napredovale kao tim i individualno od oktobra kada smo startovale u kvalifikacijama. Privikli smo se jedna na drugu i na sistem rada sa selektorom Bregarom i polako izrastamo u  ekipu koja svima može da pomrsi konce. Čeka nas dug period do šampionata i imamo mnogo vremna da dalje rastmo i napredujemo i da tamo pokažemo koliko možemo”, poručila je Jovović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet