Pratite nas

Tenis

Srbija deklasirala Norvešku

Foto: teniskisavez.com

Bili Džin King kup reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu u Portugaliji u Prvoj grupi Evro-afričke zone. Pred izabranicama Dušana Vemića pala je Norveška – 3:0. Sutra u 11 časova Srbija igra protiv Grčke, koja je sa 2:1 prvi dan slavila protiv Švedske.

Aleksandra Krunić, najiskusnija srpska teniserka u sastavu reprezentacije Srbije donela je prvi poen. Aleksandra je dobila rat brejkova sa iskusnom Urlike Ejkeri, 563. igračicom sveta – 6:4, 6:4.

Od samog starta Aleksandra je uspevala da se nametne na servis rivalke, međutim, nije uspevala da zadrži sopstveni na šljaci u Ojeresu, sve do sedmog gema prvog seta, kada je napokon uspela da potvrdi brejk i da sačuva prednost do kraja seta. Sličan scenario viđen je i u nastavku meča, ali je srpska teniserka pokazala snagu i upisala zlata vredan poen.

Na teren je za njom izašla najmlađa, Mia Ristić ispred sebe je imala najbolje rangiranu teniserku Norveške u Portugaliji, 388. na planeti, Malene Helgo i slavila je – 6:4, 6:4.

U meču u kome je prvi set odlučio dalji tok, Mia je ispustila priliku da rano dokusuri rivalku, jer je vodila 3:0 i 4:1. Ipak, malo opuštanje je nije koštalo, već je rutinski meč privela kraju i stavila na semafor 2:0 protiv Norveške, za miran san Srbije u nastavku takmičenja.

Dubl Srbije diskretno je zakucao maksimalnu pobedu. Elena Milovanović i Lola Radivojević nisu dale ni gram šanse norveškom tandemu Sarc-Lunde/Sirtvajt i ekspresno su završile posao 6:1, 6:3. 

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis