Atletika

Španović: Nikad jeftinije zlato!

Published on

Teško je Ivani Španović palo finale Olimpijskih igara u Tokiju i to je sasvim razumljivo. Najbolja srpska skakačica u dalj trebalo je “samo” da ponovi rezultat iz kvalifikacija i stigla bi verovatno do zlatne medalje.

Posle rutinski odrađenih kvalifikacija ona je pucala od samopouzdanja i najavljiva da će ustvari tek u finalu “da isporuči ono što može i na šta čeka već pet godina”.

Ispostavilo se da je u najvažnijim skokovima bila daleko ispod sedam metara i daleko od ličnog rekorda (7,10) ili učinka koji joj je pre pet godina u Rio de Žaneiru doneo bronzanu medalju (7,08).

Svesna je Ivana da je propuštena istorijska šansa, ali nije želela mnogo da priča.

„Nikad jeftinije zlato. Nijednu zlatnu medalju u životu nisam lako osvojila, nisam očekivala ni da ću sada. Ali, svakako nisam zamišljala da će to sve biti ovako. Ne bih ništa dalje da komentarišem“, kratko je rekla Ivana.

I treba je razumeti, njena očekivanja su bila najveća, a i njeno razočaranje je veće nego kod bilo kojeg navijača.

„Nema potrebe da se ja posebno pravdam ili tražim razloge. Kako je, tako je. Neću ništa da pričam. Čekam da se slegne i da vidim šta ću dalje. U svakom slučaju, za sad neću ništa više da kažem“, ponovila je Ivana.

Popular Posts

Copyright © 2021 SportFem
Izrada sajta KatanaWeb