Pratite nas

Fitness & Zdravlje

Ana Marija Žujović: Prezadovoljna sam šestim mestom, nikad jača konkurencija

Srpska fitnes šampionka i reprezentativka Ana Marija Žujović kaže da je prezadovoljna osvajanjem šestog mesta na tek završenom Evropskom prvenstvu u Španiji. Ona podseća da je konkurencija bila žestoka, štaviše tvrdi da nikad nije bila na kvalitetnijem takmičenju.

Uprkos tome što se vraća bez medalje, Žujovićeva naglašava da je svaka kap znoja potrošena na pripreme za EP vredela konačnog rezultata.

„Osećam se fantastično što sam uspela da uđem u finale. Smatram da je to veliki uspeh, s obzirom na to da je konkurencija izuzetno jaka ove godine.  Godinama se takmičim i mislim da je ovo bila najjača konkurencija do sada. Susrela sam se sa devojkama koje su najbolje. Zaista sam prezadovoljna! Svaki sekund, svaka kalorija, svaki trening je vredeo. Odlazak na ovo Evropsko prvenstvo je vredeo svakog odricanja. Ne žalim ni za čim ni jednog trenutka“, kaže Ana Marija za SportFem.

Fitnesom se bavi deset godina, iskusna je takmičarka, učestvovala je na brojim velikim šampionatima, ali priznaje da je ovog puta osetila tremu.

„Kroz glavu mi je svašta prolazilo. Moram da priznam da sam imala najveću tremu do sada. Možda zato što sam starija, a možda sam se i uplašila zbog cele situacije. Godinu dana nismo izlazili na takmičenja i to je izazvalo tremu u meni. Mislim da se to nije videlo mnogo na sceni. Uspela sam na kraju da smirim glavu, izašla sam, odradila sam svoju rutinu dva dana zaredom. Moram da se zahvalim svom dečku jer je sve vreme bio uz mene. Drago mi je što sam osetila šta znači imati nekoga pored sebe ko ti toliko pomaže u svemu. Od toga da ostanem fokusirana na samu tačku, priprema za izlaska na scenu, nanošenja boje, zagrevanja.“

Za Ana Mariju i ostale reprezentativke, kao i devojke koje bi volele da dođu do krem društva srpskog fitnesa, nema predaha, jer već za nekoliko dana sledi novo značajno takmičenje.

„Imam mnogo planova za ovu godinu. Nema opuštanje, fokus je sada na Belgrade open, koji je za samo dve nedelje. Nakon toga branim Balkansko prvenstvo, treći put izlazim na to takmičenje. Nadam se da ću odbraniti i titulu. Onda sledi kratak predah, pa kreće jesenja sezona“, poručuje Žujović.

Osoba kojoj je Ana Marija toliko zahvalna je ujedno i njen trener, Mitar Pešić. On je takođe zadovoljan rezultatom koji je fitnes šampionka ostvarila u Španiji.

„S moje tačke gledišta, ispunili smo očekivanja. Ja sam pre nego što su objavljeni rezultati rekao da bi sve izvan šestog mesta bio uspeh, s obzirom na okolnosti.  Srbija jeste naša zemlja, ali još mnogo kaska za zemljama kao što su Slovačka i Rusija, koje mnogo ulažu u fitnes i bodibilding. Uvek sam zadovoljan Ana Marijinim uspehom zato što sam uz nju već četiri godine kao njen momak. Tek ove godine smo odlučili da napravimo pomak u njenim pripremama. Mislim da smo malo zakasnili, jer smo radili nekoliko nedelja, a za nekoliko nedelja ne može mnogo toga da se uradi. Ali  mislim da ćemo na svakom sledećem takmičenju držati stvari pod kontrolom i biće mnogo bolje.“

Mitar najavljuje da će Ana Marija uskoro biti spremna za veće ciljeve nego što je titula šampiona Evrope.

„Plan nam je da ostanemo u ovoj formi, pa kada se približi neko sledeće takmičenje daćemo gas. Apetiti su malo porasli, s obzirom na njenu tradiciju u ovom sportu. Mislim da ćemo da napadnemo i nešto možda veće od Evropskog prvenstva“, naglašava Pešić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fitness & Zdravlje