Rukomet

Srbija na novom početku: Iz Šalje ka prvenstvu sveta

Published on

(Foto: rss)

Krug je zatvoren neuspešnim kvalifikacijama za Olimpijske igre i promenom selektora.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije danas je na novom početku. Sa novim selektorom. I uglavnom starim snagama na terenu. Prvi korak za Uroša Bregara, novog stratega državnog tima i njegovih pulenki će biti danas u Šalji (18.00). Slovačke i Srbija sastaće se u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo.

Rival nije neponat srpskim rukometašicama. Dve selekcije bile su u istoj kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje nisu odigrane do kraja, ali u jedinom duelu i to u Slovačkoj naš tim je slavio sa 27:26.
Analizirali smo protivnika i mislim da smo se dobro pripremile za duele. Možda Slovačka po imenu nije neka reprezentacija iz vrha, pomislili bi mnogi da nema ni kvalitet, ali nije tako. Dosta će biti teško u ova dva meča, imamo prednost domaćeg terena u revanšu, ali ne smemo da se oslanjamo na to, već i u prvoj utakmici moramo da odigramo kako znamo i možemo“, rekla je Katarina Tomašević za Žurnal.

Novi selektor reprezentacije Srbije Uroš Bregar zadovoljan je kako su tekle pripreme.
Sve igračice su na visokom nivou, imaju veliku želju i volju i verujem da možemo da pravimo velike i dobre stvari. Sa velikim optimizmom očekujemo ove utakmice i jedva čekamo da počne„, istakao je Bregar.

Ako bi gledali rejting, Slovačka definitivno nije neprelazna prepreka za Srbiju. Reprezentacija te zemlje je samo jednom bila na Svetskom prvenstvu otkako je stekla samostalnost (1995.), dok je na Evropskom prvenstvu nastupila 2014. godine.

Drugi meč baraža igraće se 21. aprila u Beogradu.

Popular Posts

Copyright © 2021 SportFem
Izrada sajta KatanaWeb