Pratite nas

Atletika

Zvezdini atletičari odbranili duplu krunu

atletika zvezda
Foto: SD Crvena zvezda

Najtrofejniji klub Sportskog društva Crvena zvezda nastavio je da donosi trofeje u svoje bogate vitrine. Atletičarke i atletičari Crvene zvezde ponovo su potvrdili apsolutnu dominaciju u Srbiji osvajanjem šampionskih titula na Ekipnim prvenstvima u obe seniorske konkurencije, peti put zaredom.

Crveno-beli su osvojili svoju 40. šampionsku titulu u muškoj, odnosno 23. titulu u ženskoj konkurenciji. Sa ova dva pehara Atletski klub Crvena zvezda je osvojio ukupno 152 trofeja u ekipnoj konkurenciji u svim takmičenjima u svojoj istoriji.

Najvredniji rezultat takmičenja postigao Armin Sinančević u bacanju kugle sa 21.30 metrom. Aktuleni balkanski rekorder i budući učesnik Olimpijskih igara u Tokiju, još jednom je potvrdio sjajnu formu.

U ženskoj konkurenciji najupešniji rezultat postigla je Jovana Delić u disciplini skok uvis sa 1.80. Takođe sjajan rezultat postigla je i Milana Tirnanić na 100 metara ostvarivši pobedu sa 11.86 sekundi.

Sigurnu pobedu na 3000 metara ostvarila je Katarina Milosavljević sa više od 20 sekundi prednosti i trku završila za 10.14.66. Drugo mesto ukupno, a prvo u grupi ostvarila je Tijana Japundžić na 400 metara sa 55.82 sekundi. Istu poziciju ostvarila je i Nikolina Mandić na 800 metara sa rezultatom 2:13.32.

Jovana Mićić do treće pozicije u skoku udalj stigla je skokom iz poslednje, treće serije, sa daljinom od 5.41 metara. Drugu poziciju u bacanju kugle ostvarila je Aleksandra Ivanović hicem iz treće serije sa 11.30 metara. Ivana Đurić hitac za drugo mesto u bacanju koplja postigla je u prvoj seriji sa daljinom od 38.36 metara.

Ženska štafeta 4×100 metara ubedljivo je pobedila u sastavu Vanja Drča, Tijana Japundžić, Tamara Vuletić i Milana Tirnanić sa 46.73 sekundi.

Seniorke su pobedu ostvarile sa 9.616 bodova, 326 ispred dugoplaniranog „Beogradskog Atletskog Kluba“ i 1350 bodova u odnosu na trećeplasiranu „Mladnost“ iz Zemuna.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika