Pratite nas

Rukomet

Zvezdin veliki projekat: Želimo trofej Lige šampiona!

Foto: Balkan-handball

Povratnik u društvo najboljih u srpskom ženskom rukometu, ŽRK Crvena zvezda,  najavio je pohod na šampionsku titulu u sezoni 2023/2024. Predstavnicima „sedme sile“ obratilo se ambiciozno rukovodstvo na čelu sa Milanom Vujkom, predsednicom Vesnom Bojković, direktorom kluba Rastkom Stojkovićem koje je zajedno sa trenerom Sašom Boškovićem najavilo velike stvari vezane i za evropsku scenu.

ŽRK Crvena zvezda je prešao dug put. Krenuli smo od druge lige 2017. godine i za četiri sezone stigli do Super lige. Tada smo ispali iz lige i u tom trenutku sam pozvala Milana Vujka da nam pomogne. Zovem ga „čovek-titula“, jer je sa odbojkaškim klubom Crvena zvezda osvojio triplu krunu. Osetili smo da imamo istu energiju da stvaramo jedan ozbiljan tim i vratimo najveći srpski brend i ŽRK Crvena zvezda na rukometnu mapu Evrope. Naš cilj za ovu sezonu je jasan – pohod na titule“, rekla je Bojkovićeva koja je podvukla da je ekipa u pripremnom periodu osvojila međunarodni turnir u Makedoniji, prenosi Balkan-handball.

„Alfa i omega“ kluba, Milan Vujko, sportski funkcioner koji je doneo već veliki napredak džudo i odbojaškom klubu iz crveno-bele porodice, najavio je velike stvari za budućnost rukometnog sporta u Srbiji:

„Evropska Zvezda. Svaki put kada sam dolazio u situaciju preuzimanja nekog kluba uvek sam pričao „evropska Zvezda“, jer to naš brend treba da nosi. Biti deo Zvezde je velika privilegija i odgovornost. Vesna je veliki čovek i sportski radnik. Upoznali smo se kada je Zvezda ispadala iz Super A lige. Pomogao sam i tada sa pronalaženjem nekih sponzora, prepoznali smo se i zavetovali da zajedno od Zvezde napravimo evropski klub. Krenuli smo ka tome. Postavili smo visoke ciljeve. Da bi prešao hiljadu kilometara moraš da napraviš prvi korak. To smo uradili na tom Kupu u Makedoniji gde smo osvojili pripremni turnir. Zvezda je vanvremenska, živeće duže od svih nas. Mi smo najveće sportsko društvo na svetu. Ovaj projekat nije oročen, ali spremaćemo se već za sledeću sezonu da osvojimo pehar Lige šampiona. Da li će to biti moguće u skladu sa igračicama koje će biti slobodne ili neće, ne znam, ali nećemo se predavati i odustajati“.

Trener Crvene zvezde, jedan od najtrofejnijih u našoj zemlji, nekada srebrni selektor, Saša Bošković, oduševljen je projektom:

„Iznenadio me već prvi kontakt. Milan i Rastko su došli u osam ujutru u Aranđelovac da razgovaraju sa mnom što dovoljno govori o ozbiljnosti. U pet minuta sam prepoznao neverovatnu energiju kod Milana. Hvala i Vesni što me preporučila za trenera. Milan i ja pričamo 24 sata o rukometu. Trideset godina sam trener, ja ovakvog čoveka nisam video u našem rukometu. Devojkama svaki dan pričam. Možemo da izgubimo utakmice, slabo igramo, samo ne smemo ovakvog čoveka da izgubimo. Ovo je svetlo za srpski rukomet. Odgovorno tvrdim i znam zašto to pričam. Jedan sam od najtrofejnijih trenera u Srbiji, radio sam sa reprezentacijom, muškim i ženskim ekipama, ali ovakav čovek se nije pojavio na rukometnom nebu. To treba da znamo, cenimo i prepoznamo. Od nas samo zavisi koliko ćemo zajedno sa njim da napravimo čudo. Velike su ambicije. U prvom razgovoru nismo pričali o tituli. Titula nije sporna. On hoće da igramo Ligu šampiona“, rekao je Bošković.

I nadovezao se na komentar Vujka „da je osvojimo“…

„Znači nema igranja. Svaku devojku koju sam poželeo, on je doveo. Jako sam srećan što radim sa tako sjajnim devojkama. Uklapamo se, biće i problema sigurno. Ne može sve za mesec dana. Imam najbolju ekipu na svetu. Dobro radimo za srpski rukomet. Podržite nas u tome. Verujem da ćemo mnogo naših reprezentativki da vratimo iz inostranstva i napravimo čudo. U ovom pravcu svi treba da stremimo i radimo“.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet