Pratite nas

Košarka

Zvezda želi u Evroligu

košarkašice crvene zvezde
Foto: žkk crvena zvezda

Ženski košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da želi da kao šampion Srbije predstavlja državu u FIBA takmičenju, Evroligi ili Evrokupu.

„Smatramo da bi time naš prvi tim, koji je ove sezone bio najmlađi u domaćem prvenstvu i postao šampion, u kome se nalazi veliki broj reprezentativki mlađih selekcija, imao sjajnu priliku da nastavi da se razvija i stiče veliko iskustvo igrajući međunarodne utakmice za dobrobit srpske reprezentativne košarke„, navodi se u saopštenju kluba.

ŽKK Crvena zvezda je dodala da će o svojoj nameri obavestiti Košarkaški savez Srbije, koji kao krovna organizacija prijavljuje klubove učesnike međunarodnih takmičenja.

Klub je naveo da smatra da je vreme da šampion ponovo učestvuje u međunarodnim takmičenjima pod okriljem FIBA u kojima godinama nije bilo klubova iz Srbije.

Ovu mogućnost vidimo i kao lepu priliku da se Crvena zvezda, kao najtrofejniji klub na ovim prostorima i nekadašnji prvak Evrope, vrati na međunarodnu košarkašku scenu posle 12 godina pauze„, piše u saopštenju ŽKK Crvena zvezda.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka