Pratite nas

Odbojka

Zvezda predstavila Adelu i Sanju

Foto: OK Crvena zvezda

Prethodnu sezonu završile su sa duplom krunom, a narednu započinju sa željom da taj rezultat ponove, ali i naprave uspeh na evropskoj sceni. Odbojkašice Crvene zvezde su promenile ekipu, ali ne i ambicije.

Danas su na Marakani predstavljena dva pojačanja, a narednih dana će biti pred novinarima i ostale devojke koje su stigle u prethodnom periodu. Od danas je i zvanično jasno da će ulogu prvog korektora imati Adela Helić, koja je nekada bila u crveno-belom dresu, dok će libera igrati Sanja Đurđević, koja stiže iz Uba.

„Fenomenalan je osećaj, mnogo mi je drago da sam se vratila. Imala sam odlično iskustvo u 2013. i 2014. godini, kada sam bila tu. U tom periodu sam radila sa Ratkom Pavličevićem, tako da mi je mnogo drago da se on vratio, da je Vanja tu (prim. aut. Banković) i da smo stvorili kompletan tim, spreman za najveće rezultate„, rekla je Adela Helić. „Pratila sam domaće prvenstvo, zanimalo me je kako se sve odvija. Znam da je Zvezda osvojila duplu krunu, iskreno se nadam da ćemo taj uspeh ponoviti i volela bih da napravimo pomak u evropskim takmičenjima, jer je to uvek dodatna motivacija„.

Helićeva ima 32 godine, a njena odbojkaška priča krenula je iz Prijepolja. Igrala je za Puteve Trendtex, subotički Spartak, Crvenu zvezdu. Prva inostrana stanica je bila Poljska, a posle toga se oprobala i u Francuskoj, Mađarskoj, Nemačkoj…

Iskreno, posle sedam, osam godina u inostranstvu, došlo je vreme da više razmišljam o sebi i porodici. Imala sam želju da se vratim u Srbiju, da budem svoja na svome, jer svi koji su bili u inostranstvu znaju kako je to – dođete na dva, tri meseca i onda opet idete. Super je to iskustvo, ali ja sam mnogo želela da se vratim u Srbiju. Otvorila mi se ova prilika. Srećna sam što sam opet ovde„.

Crvena zvezda će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i imaće lepu priliku da se plasira u grupnu fazu. Te utakmice će motivisati odbojkašice da se pokažu u još boljem svetlu.

Ja smatram da dodatno pokreću. Igrala sam već Ligu šampiona, CEV Kup, Kup izazivača… Mislim da su podstrek da se još više dokažemo, sami sebi i da bolje odigramo domaće prvenstvo. Uvek je tako bilo. Mislim da neće biti razlike ni sada. Jedno podstiče i drugo„, rekla je Helićeva za kraj.

Na Marakani su odlučili da dovedu libera sa Uba, u pitanju je Sanja Đurđević, koja je bila član reprezentacije Srbije koja je uzela bronzu u Ligi nacija.

Čast mi je i privilegija što sam u ovoj trofejnoj sobi i da radim sa trenerom kao što je Ratko Pavličević. Ovu prvu nedelju nismo osetili. Dobro, ja sam trenirala celo leto. Nadam se da ćemo uzeti najmanje dva trofeja, tu je i treći – Superkup. Nadam se da ćemo dodati još neki trofej ovoj kolekciji“, naglasila je Sanja Đurđević, koja je prethodne sezone upravo sa Crvenom zvezdom vodila bitku za trofej u domaćem prvenstvu. „Igrali smo finale prošle godine, bila je to dobra borba. Ali eto, to je sport. Nama je i posao. Idem tamo gde mislim da je najbolje za mene„.

Prošle sezone je Đurđevićeva sa Ubom igrala grupnu fazu Lige šampiona.

„Evropske utakmice su uvek motivacija. Ja sam imala čast da prošle godine igram evropske utakmice, nadam se da ću sada još više uraditi„, izjavila je Sanja Đurđević.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka