Pratite nas

Borilački sportovi

ZVANIČNO! Kik-boks postao olimpijski sport

teodora manić kik boks

Kik-boks je danas, za vreme 138. sednice Međunarodnog olimpijskog komiteta, održane u Tokiju, dobio priznanje kao punopravan olimpijski sport. Svetska kik-boks organizacija WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) priznata je kao relevantna svetska organzacija.

Kik-boks savez Srbije, kao član WAKO, danas ima puno razloga za slavlje. Od 2016. godine je započeo proces prilagođavanja svih dokumenata WAKO prema zahtevima MOK-a, a 30. novembra 2018. godine stiglo je privremeno priznanje do naredne sednice Generalne skupštine.

Konačno, danas je Generalna skupština jednoglasno usvojila preporuku Izvršnog Borda MOK-a da sport kik-boks dobije puno olimpijsko priznanje.

Reč je sportu koji se vežba u sedam disciplina, od kojih su četiri na tatamiju i tri u ringu. Naš savez je tradicionalno takmičarski vezan za ringovne discipline i ima najveći broj svetskih prvaka sa poslednjeg prvenstva 2019.

Na prošlim Svetskim igrama Srbija je osvojila dve zlatne i dve srebrne medalje, a naredne Igre će biti održane 2022. u Birmingemu u SAD.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi