Pratite nas

Borilački sportovi

Zvanična potvrda: Petoro srpskih džudista ide u Tokio

OI

Olimpijske igre u Tokiju počinju za tačno 30 dana, a na njima Srbija će imati pet predstavnika u džudou. Nakon Igara u Londonu i Riju na kojima je Srbija imala jednog predstavnika, u Japanu će u nacionalnom kimonu boje Srbije braniti pet džudoka.

U Tokiju će Srbiju predstavljati Milica Nikolić ( do 48 kg), Marica Perišić ( do 57 kg), Anja Obradović ( do 63 kg), Nemanja Majdov ( do 90 kg) i Aleksandar Kukolj ( do 100 kg).

Aleksandar Kukolj je za sajt Olimpijskog komiteta govorio o nastupajućim Olimpijskim igrama i istakao da će nastup u Japanu, zemlji iz koje potiče džudo, biti nešto posebno.

Džudo je u Japanu nešto posebno. Osvajao sam mnoge medalje na svetskim i evropskim takmičenjima, ali zlato sa Grend slema u Tokiju ostaje u posebnoj uspomeni. Japanci obožavaju džudo i nema sumnje da će biti poseban osećaj takmičiti se na Olimpijskim igrama pred japanskom publikom. Ako pogledam period od pre 10 godina i uporedim sa današnjom situacijom rekao bih da je džudo u Srbiji napredovao enormno„, rekao je Kukolj.

Tri srpske dame su i kandidatkinje za medalje. Anja Obradović je nedavno osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, Marica Perišić je izgubila meč za bronzanu medalju, dok je Milica Nikolić imala peh da rano u žrebu za protivnicu dobije japansku takmičarku koja je postala svetska šampionka.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi