Pratite nas

Miks

Zorana i Damir najbolji u 2022.

Streljački savez Srbije proglasio je danas Zoranu Arunović i Damira Mikeca za najbolje strelce u 2022. godini.

Mikec je deveti put uzastopno proglašen za najboljeg strelca godine u Srbiji. On je 2022. godinu završio na prvom mestu svetske rang liste za vazdušni pištolj. Damir je, između ostalog, MK pištoljem postao prvak sveta, a na Evropskom prvenstvu je osvojio bronzu.

Zorana Arunović je prvi i za sada jedini srpski strelac sa ispunjenom kvotom za Olimpijske igre u Parizu. Izborila ju je zahvaljujući bronzanoj medalji vazdušnim pištoljem na SP u Kairu. Na EP u Hamaru je stigla do srebrne medalje.
Osvajanjem kvote ispunila sam glavni cilj u prošloj godini, i moram da budem zadovoljna, a sem svetske bronze i olimpijske kvote bilo je još vrednih rezultata, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji. Ova godina će biti puna izazova, jer pred nama su SP, EP, Svetski kupovi. Na svakom turniru ću ciljati zlato„, izjavila je Arunovićeva.

SSS je za najboljeg trenera proglasio Gorana Mikeca. Najbolji klub je „Čika Mata“ iz Kragujevca. Sva četiri priznanja nisu promenila vlasnike, jer su isti laureati bili najuspešniji i u 2021. godini.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks