Pratite nas

Miks

Zorana Arunović: Streljaštvo je takvo da na OI svi mogu da dođu do medalje

Zorana Arunović
Foto: Olimpijski komitet Srbije

Strelci decenijama gotovo nikada ne razočaraju na Olimpijskim igrama. Bar jednu medalju neko od njih „upuca“.

Posle „pauze“ u Rio de Žaneiru, verujemo da će se u Tokiju vratiti na pobedničko postolje. Jedna od srpskih nada da će osvojiti odličje je Zorana Arunović, koja je dugo u svetskom vrhu u disciplini vazdušni pištolj.

Zorana će već drugog dana Igara na strelište, a njena disciplina je ujedno i – najmasovnija.

Drago mi je da je vazdušni pištolj za žene najmasovnija disciplina, ali ne mogu da izdvojim nekog ko bi bio favorit za medalju. Od 2019. godine nisam učestvovala na Svetskom kupu. Ove godine održana su samo dva Svetska kupa, a ne znam koliko su rezultati postignuti na njima realna slika odnosa snaga, s obzirom da zbog pandemije neke reprezentacije nisu mogle, a neke iz predostrožnosti nisu želele da dođu na turnire. Međutim, svako ko se kvalifikovao na Olimpijske igre može da bude favorit. Sve moje rivalke imaju lepu sportsku biografiju. Streljaštvo je takav sport da skoro svaka takmicarka na Olimpijskim igrama može da dođe ne samo do medalje, već i do zlata“, poručuje Zorana Arunović za Tanjug.

Srpska reprezentacija je ove godine učestvovala na jednom Svetskom kupu, ali u timu nije bilo Zorane Arunović, koja je propustila takmičenje održano u Osijeku zbog povrede ruke. Ipak, povreda je prošlost.

“Iza mene je težak period. Povreda je došla u najnezgodnijem mogućem trenutku, ali učinila sam sve što sam mogla da taj period prođem na najbolji mogući način. Ono što sam mogla da uradim, to sam i uradila, a nadam se da će to dati i efekat u Tokiju”.

Za Zoranu je svako veliko takmičenje nova škola.

Svake Igre su priča za sebe, u Londonu sam bila mnogo mlađa i na drugačiji način posmatrala ceo događaj, u Riju je već bila druga priča“.

Prenosi srpska reprezentativka i atmosferu iz Olimpijskog sela, u kojem se skoro kompletirala srpska ekspedicija za Tokio.

Atmosfera u Olimpijskom selu je izuzetno lepa, jer skoro svi su došli da ostvare isti cilj, a to je da budu najbolji. Uvek ima i onih sportista koji nemaju visoke ambicije, ali ja sam uvek gledala one koji su došli da uzmu medalju. Pre početka svakih Igara oseća se „elektricitet u vazduhu“ i velika tenzija, koja splašnjava kako vreme prolazi. Ideja Olimpijskog sela je odlična stvar, mnogo možeš da naučiš od drugih sportista. Svako multisportsko takmičnje je za mene prilika da naučim nešto novo od drugih i trudiću se da tu priliku iskoristim i u Tokiju“.

Ona je istakla da su joj najlepše uspomene sa Igara druženja sa Bobanom Veličković, koja je preminula u junu prošle godine.

Ono najlepše sa ta dva učešća na Olimpijskim igrama je vreme provedeno sa Bobanom Momčilović Veličković. Pamte se i rezultati, doživljaj učešća na najvećem mogućem takmičenju, ali vreme provedeno sa Bobanom je moj glavni utisak i iz Londona i iz Rio de Žaneira“, rekla je Zorana Arunović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks