Pratite nas

Miks

Zorana Arunović i Damir Mikec pogodili zlato

Srpski strelci su blistali  četvrtog dana Svetskog kupa u Kairu.

Posle bronze miksa puškom, tačku na uspešan dan su stavili Zorana Arunović i Damir Mikec, koji su osvojili zlato u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem.

Kvalifikacije miks parova pištoljem su održane danas pre podne. Startovala su 44 tandema. Arunovićeva i Mikec su u polufinale ušli sa četvrtog mesta. Pogodili su 575 krugova, dva manje od prvoplasirane Turske. U polufinalu su im rivali bili Italija 2 (drugo mesto u kvalifikacijama), Tajland 1 (šesto mesto) i Grčka (osmo mesto).

Arunovićeva i Mikec, uigran tandem, višestruki prvaci Evrope, su prvi put učestvovali u polufinalu miks parova po novim pravilima, s obzirom na to da je Zorana bila sprečena da učestvuje na januarskim Gran pri turnirima u Rušama i Osijeku.

Polufinale se sastoji od 20 serija. U početku se vodila izjednačena borba, međutim sredinom nadmetanja srpski tim je preuzeo prvo mesto i vodio do kraja. Posle desetog hica, kao četvrtoplasirani je ispao Tajland, pet serija kasnije takmičenje je završila i Italija. Polufinale je završeno već posle 17. hica, jer srpski tandem je imao nedostižnu prednost ispred drugoplasirane Grčke – 50:42,5. U igri je bilo još šest poena, pa grčki tim, za koji su gađali sestra i brat Ana Korakaki i Dionisios Korakakis, nije imao teoretske šanse da stigne srpsku ekipu.

Bronza za miks Vukojević/Stefanović na SK u Kairu

U meču za zlato Arunovićeva i Mikec su odmerili snage sa  Turskom 2 (Jasemin Bejza Jilmaz/Ismail Keleš). Posle svakog hica u duelu za prvo mesto tim za boljim rezultatom dobija dva poena, ukoliko su izjednačeni svakom ide po bod. Pobeđuje ekipa koja skupi 16 poena.

Srbja je posle pet serija stekla lepu prednost (8:2). Turska je uspela da smanji zaostatak (7:9). Međutim, naš tim je ponovo preuzeo kontrolu. Nizali su Arunovićeva i Mikec izuzetno precizne hice, stigli do pobede od 17:9 i nastavili niz sjajnih rezultata, koji traje već godinama.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks