Pratite nas

Odbojka

Zoran Terzić najbolji selektor Evrope!

gala veče odbojka
Foto: cev.eu

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić proglašen je za najboljeg selektora u Evropi za 2021. godinu!

Na gala večeri u Ljubljani proglašavani su najbolji za ovu godinu, pošto je gro takmičenja već prošlo, a jedan od laureata je trofejni srpski stručnjak, koji dve decenije predvodi reprezentaciju Srbije.

Zoran Terzić je na čelu ženske reprezentacije Srbije već 20 godina, što je jedinstveno dostignuće ne samo u odbojci, već i u celokupnom sportu. Nastavljajući to uspešno „putovanje“ u 2021. godini Terzić je pomogao Srbiji da osvoji drugu uzastopnu olimpijsku medalju – bronzu posle srebra iz 2016. – kao i srebrno odličje na Evropskom prvenstvu. Srbija je završila na pobedničkom postolju na šest od osam poslednjih kontinentalnih prvenstava i uvek pod njegovim vođstvom“, stoji u opisu na sajtu Evropske odbojkaške asocijacije (CEV).

Za najbolju odbojkašicu u ovoj godini proglašena je korektorka reprezentacije Italije i kluba Koneljano Paola Egonu, dok je najbolji igrač francuski as Ervin Ngapet.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka