Pratite nas

Rukomet

Zoe Petrović: Svakoj od nas poziv u reprezentaciju velika čast i zadovoljstvo

Srpska rukometašica Zoe Petrović izjavila je danas da je mladim igračicama čast i zadovoljstvo da treniraju sa seniorskim timom.

RSS je podsetio da grupa talentovanih mladih rukometašica koje pretežno igraju u domaćem prvenstvu, već neko vreme kuca na vrata seniorske ekipe.

Svakoj od nas je poziv velika čast i zadovoljstvo. Tu smo da damo svoj maksimum, da treniramo i iznad svojih mogućnosti da bismo pokazale da nam je mesto ovde. Ne razlikujemo treninge razvojne ekipe i najbolje selekcije i podjednako posvećeno pristupamo svim treninzima„, izjavila je Petrovićeva, prenosi zvanični sajt RSS.

Rukometašica Naise Jelena Knežević ističe da je ostvarila san time što će imati priliku da zaigra pored Jovane Stoiljković.

„Svaka od nas je sanjala kao mala da dođe do ovog nivoa i da zaigra sa nekom od tih devojaka. Fenomenalan je osećaj što su ti sada saigračice, rukometašice koje su ti bile uzori. To je veliki uspeh za nas. Posebna mi je čast što sam u isto vreme deo tima kada i Jovana Stoiljković. Ona je legenda mog kluba i na nju se ugledam od kada sam počela da se bavim rukometom“, istakla je Kneževićeva.

Dunja Tabak je igrala sa Srbijom na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

„Od prvog dana sam prihvaćena kao da me znaju godinama. Koristim svaku priliku da učim od njih, da provodim vreme sa njima, da obraćam pažnju na neke finese na terenu koje možda još uvek nisam naučila, da se bolje gradim u duelima. Samo pevanje himne i način na koji se nosi reprezentativni dres se takođe može naučiti od devojaka koje igraju zajedno u selekciji Srbije više od 10-15 godina“, zaključila je Tabak.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet