Pratite nas

Miks

Zlato za Zoranu i Damira!

Srpski miks vazdušnim pištoljem Zorana Arunović i Damir Mikec je dodao još jedno najsjajnije odličje na dugačak niz medalja.

Jedan od najuspešnijih tandema svetskog streljaštva osvojio je danas zlatnu medalju u takmičenju miks parova na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru.

Arunovićeva i Mikec su u meč za zlato ušli sa prvog mesta u kvalifikacijama, pogodivši 580 krugova. U duelu sa prvo mesto rivali su im bili kineski strelci Ve Kijan i Šualang Bu.

Naši reprezentativci su odlično startovali u duelu za zlato, dobili prve četiri serije za vođstvo od 8:0 u poenima. Međutim, korak po korak, Kinezi su smanjivali veliki zaostatak. Posle deset hitaca, Arunovićeva i Mikec su imali samo dva poena prednosti – 11:9, a Kinezi šansu da izjednače. Međutim, oboje naših reprezentativaca su u 11. seriji zabeležili odlične hice, poveli sa 13:9 i potom dodali još četiri poena za ubedljiv trijumf od 17:9 i novi veliki uspeh.

Njih dvoje su ove godine na velikim takmičenjima osvojili pet medalja u miks parovima. Zorana i Damir su na prvom Svetskom kupu u Kairu stigli su do srebra. Potom su u Talinu ponovo postali prvaci Evrope. Na Svetskom kupu u Limi su osvojili zlato, srebro na SK u Bakuu i danas su stigli do još jednog najsjajnijeg odličja.

U takmičenju miks parova puškom, mladi sastav Srbije, Teodora Vukojević/Lazar Kovačević se plasirao na 10. mesto, nepuna dva kruga daleko od četvrtog mesta koje je vodilo u meč za bronzu, dok su Andrea Arsović i Milenko Sebić zauzeli 23. poziciju.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks