Pratite nas

Miks

Zlato za Teodoru Vukojević na kraju Salona opena

teodora vukojević
Foto: Streljački savez Srbije

Srpski strelci su osvajanjem medalja počeli, a na isti način i završili učešće na 17. međunarodnom turniru „Salona DC Open“ u Solinu kraj Splita.

Poslednjeg dana mitinga, u okviru Otvorenog prvenstva Solina, naši takmičari su osvojili dve zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

Do zlatnih medalja poslednjeg dana turnira su došli Damir Mikec i Teodora Vukojević, koji su i najuspešniji učesnici „Salona DC Opena“. Nekoliko puta su se ovog vikenda penjali na pobedničko postolje.

U gađanju vazdušnom puškom za žene, Teodora Vukojević je do pobede došla sa sjajnim rezultatom – 253,1 krugova i na nisku dodala treću pojedinačnu medalju na turniru. U subotu je bila druga u seniorskoj i prva u juniorskoj konkurenciji.

Uz Vukojevićevu, na pobedničkom postolju našla se i Marija Malić koja je osvojila bronzu. Andrea Arsović, pobednica subotnjeg takmičenja, je završila na četvrtom mestu.

Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku, je sumirajući učinak strelaca puškom na turniru u Solinu, kazao:

Odlični rezultati naših strelaca. Teodora Vukojević je bila fenomenalna oba dana. Andrea Arsović je imala više nego solidan učinak, s obzirom da joj u poslednje vreme  treninzi vazdušnom puškom nisu u prvom planu, jer se fokusira na finale Svetskog kupa, „Kup predsednika“, u Vroclavu, gde će se početkom novembra takmičiti malokalibraskom puškom. Pohvale, naravno, zaslužuje i Marija Malić, osvajač bronzane medalje. Dobrim rezultatima stakli su se i juniori. Sve u svemu turnir u Solinu je bilo odlično takmičenje za početak sezone”, konstatovao je Donević.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks