Pratite nas

Miks

Zlatna Milica stigla u Srbiju: Nerealno da imam dva olimpijska zlata

Zlatna Milica stigla u Srbiju: Nerealno da imam dva olimpijska zlata

Meni je sve toliko poznato i toliko strano, tako sam se osećala i na Olimpijskim igrama, nerealno mi je kada izgovorim da imam dva olimpijska zlata, izajavila je danas olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

Ona je zajedno sa Tijanom Bogdanovićem, trenerom Draganom Jovićem, ali i strelcem i osvajačem srebra Damirom Mikecom oko devet časova doputovala u Beograd.

„Nikada niko u našem sportu nije posle devet godina osvojio drugo zlato. Mi smo znali za šta smo spremni, pritisak je uvek bio tu ali smo naučili da se borimo. Emocije se još nisu slegle, još nisam svesna da ja imam dva zlata, ali imam vremena da se naviknem i da uživam u tome“, rekla je Mandić na konferenciji za novinare po povratku u Beograd.

Mandić je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila u kategoriji iznad 67 kilograma, a u istoj kategoriji je slavila i 2012. godine u Londonu.

Na pitanje novinara u vezi sa najavljenim krajem karijere, Milica je istakla da se sada nalazi na vrhuncu karijere, i da će o budućnosti razmišljati kasnije.

„Mislim da sam sad na vrhuncu karijere, i da sa svojih skoro 30 godina dolazi vreme da malo predahnemo. Nisam spremna za novi olimpijski ciklus, tada ću biti u 33-34 godini, pogotovo za borilački sport to je teško. Ali polako vreme je prvo za pauzu, da se saberu utisci. Mislim da ne mogu da prenesem sreću koju sam osećala u sebi poslednjeg dana u Olimpijskom selu. Trenutno ne razmišljam o budućnosti, volela bih da uživam u ovom momentu do kraja“, dodala je ona.

Tekvondistkinja Tijana Bogdanović, bronzana u kategoriji do 49 kilograma, dodala je da je i pre turnira znala težinu takmičenja, uz ocenu da je zadovoljna bronzanom medaljom.

„Kada sam izgubila prvi meč činilo mi se kao da se sve srušilo, ali imala sam vremena da se isplačem i da kažem sebi još uvek nije kraj, tako da mi je drago da imam dve medalje sa dva takmičenja“, rekla je Bogdanović, koja je u Riju 2016. godine osvojila srebro.

Trener Dragan Jović Gale zahvalio se svima na podršci.

„Za nas je izuzetno da nas ovako pratite, ali to je samo kada su OI. Četiri medalje u tri olimpijska ciklusa je veliki uspeh za bilo koga. Nikada ne možete da znate da li ćete osvojiti medalju. Ako imate dobar tim, Savez i nekoliko zaluđenika to je ostvarljivo. Očekujem da će neko posle nas taj niz nastaviti“, rekao je Jović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks