Pratite nas

Fudbal

Zećira Mušović: Imala sam poziv da branim za Srbiju

U Švedskoj je prava fudbalska zvezda. Kako i ne bi bila kada je golmanka Čelsija, vicešampiona Evrope.

Njeno ime je Zećira Mušović, poreklom je iz Srbije. Njeni roditelji su, kako je ispričala u intervjuu za britanski Gardijan, osetivši šta se sprema na prostoru bivše Jugoslavije, otišli iz Prijepolja u Švedsku. Tamo je i rođena Zećira.

Moji otac i majka su doslovno ostavili sve što su imali u Srbiji i otišli u novu zemlju da bi olakšali život sebi i svojoj porodici. Nije im bilo lako, ostavili su sve ni ne znajući gde će završiti. Bilo je mnogo toga nepouzdanog. Moji roditelji su mi najveći uzori zbog svega toga“, pričala je Mušović za Gardijan.

Reprezentativka Švedske je otkrila da je zbog porekla imala poziv i da brani gol Srbije.

„Naravno da je bilo kepo što sam dobila poziv da nastupam za Srbiju, ali rekla bih da je izbor, ipak, bio za mene lak. Volim da igram za Švedsku. Oduvek je bio moj najveći san da predstavljam Švedsku i da se na neki način odužim zemlji koja je toliko pomogla mojoj porodici“.

Iako je danas istinska fudbalska zvezda u Švedskoj, u Evropi, Zećira nije ni pomišljala da će joj to biti profesija.

Želela sam da igram stoni tenis. Ali, onda sam otišla na prvi trening fudbala i potpuno se zaljubila. Tu sam se „zaglavila“. Nisam odmah stala na gol, jer sam do 12. godine igrala u polju“.

A, onda se golmanka ekipe razbolela i Zećira je slučajno stala između stativa.

Mislila sam da je to dosadno, želela sam da postižem golove“, priznaje Zećira Mušović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal