Pratite nas

Miks

Završene OI, Srbija sa devet medalja, dame donele četiri

srbija OI
Foto: OKS

Olimpijske igre u Tokiju završene su na najlepši način za Srbiju. Poslednje takmičenje je bilo finale vaterpolista koje su dobili naši delfini, te su Igre u Japanu okončane tako što je poslednja himna koja se čula bila – “Bože pravde”.

Sportisti Srbije oborili su rekord po broju osvojenih medalja od samostalnosti naše zemlje. Iz Tokija se vraćaju sa devet odličja, što je za jedno više nego pre pet godina iz Rija.

Naši takmičari osvojili su tri zlatne medalje: Milica Mandić (tekvondo), Jovana Preković (karate) i vaterpolisti, jednu srebrnu koju je doneo Damir Mikec (streljaštvo) i pet bronzanih, a uzeli su ih odbojkašice, Tijana Bogdanović (tekvondo), Zurabi Datunašvili (rvanje), Milenko Sebić (streljaštvo) i basket 3×3.

Malo je nedostajalo da saldo bude veći, jer je čak petoro naših sportista/ekipa zauzelo četvrta mesta: Novak Đoković u tenis singlu, pa u miks dublu sa Ninom Stojanović, onda Ivana Španović u atletici, zatim košarkaška reprezentacija, kao i miks tim u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec.

Od devet osvojenih medalja, četiri su donele dame. Do Tokija broj odličja koje su osvojile naše sportistkinje bio je 21. Sada je taj broj podignut na 25. I čvrsto verujemo da će u Parizu za tri godine otići do naredne desetice.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks