Pratite nas

Rukomet

Zadovoljstvo u srpskom taboru: Moglo je i ubedljivije

Nataša Lovrić (Foto: IHF)

Srbija je savladala Poljsku u utakmici prvog kola B grupe Svetskog šampionata u Španiji. Svako otvaranje takmičenja je samo po sebi teško, a naša selekcija je uspešno prošla test i slavila rezultatom 25:21 (16:13).

Nakon utakmice prve utiske su preneli selektor Uroš Bregar, kao i reprezentativke Anđela Janjušević i Nataša Lovrić.

Mislim da smo u prvih deset minuta ušli u utakmicu sa baš dobrom energijom, što je i bio plan, da odigramo dobro odbranu, znali smo da će to biti ključ do uspeha. Promašili smo neke šuteve u prvom poluvremenu, mogla je da bude i veća razlika, na kraju je bilo samo tri gola. U drugom poluvremenu smo imali pad oko 40 minuta koji ne bi smeo da se dogodi, ali baš sam srećan što smo se vratili, odigrali dobro utakmicu do kraja, igrali dobro u odbrani, tako da smo prilili samo 21 gol“, ocenio je selektor Bregar.

SP: Pala je Poljska, Srbija već zakoračila u drugi krug

Najefikasnija u pobedi Srbije nad Poljskom sa sedam postignutih golova Anđela Janjušević.

„Mislim da smo ispoštovali dogovor iz svlačionice, imali smo uspona i padova, ali mislim da je to i normalno jer prvi put nastupamo u ovako mladom sastavu. Definitivno smo igrale kao tim i mislim da nam je to na kraju i donalo pobedu. Htela bih ovu pobedu da posvetim našoj Sanji koja nije sa nama zbog povrede i isto tako ostalim devojkama koje nisu tu a za koje znamo da su svim srcem uz nas“.

Debitant u seniorskoj nacionalnoj selekciji, Nataša Lovrić na svom prvom nastupu postigla je dva pogotka:

Prvo bih želela da čestitam svim devojkama, ispoštovale smo dogovore iz svlačionice i kako smo rekle mnogo puta, bilo je veoma bitno da otvorimo ovo prvenstvo sa pobedom, to smo i uradile i veoma sam ponosna. Ovo je moj prvi nastup za reprezentaciju i naravno da sam presrećna, osećaj je neverovatan“, istakla je Nataša.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet