Pratite nas

Atletika

Vuleta: Znam šta moram da popravim do SP

Uspela je provera za Ivanu Vuletu, najbolju srpsku atletičarku, koja je na mitingu u Beogradu osvojila prvo mesto u skoku u dalj.

Ivana je trijumfovala skokom od 6,88 metara, ali nije u potpunosti zadovoljna, međutim, kaže da sada zna šta mora da popravi do događaja godine – Svetskog dvoranskog prvenstva u beogradskoj areni.

Danas sam se ispromašilvala, ošišala sam se, ali moram da smislu način kako da mi kosa ne smeta pri skoku. U principu rezultati su daleko od loših, tehnički znam šta treba da popravim. Svih šest skokova sam morala da napravim na ovoj stazi na kojoj ću skakati na prvenstvu.  Veliki sam ljubitelj dasaka i to odgovara mom stilu trčanja jer sam jača skakačica i volim da iskoristim podlogu. Mnogo mi znači, danas je bila super provera i kad se završi dan pogledaću na čemu treba da poradim. Oseti se razlika u podlozi mi koji znamo šta je razlika, ali generalno staza je odlična, brza, dobra za skokove, srećna sam što sam prisustvovala  svetskom rekordu, ali biće ih sigurno još u nedeljama koje dolaze”, pričala je Ivana posle takmičenja.

Očekivala je, priznaje, malo bolje skokove.

Mislila sam da će jedan skok biti blizu sedam, ali eto kosa mi je smetala i imala bih taj skok, ali sve je dobro kada se osvrnem na prethodne dve godine, drago mi je što sam zdrava”.

Srećna je Ivana Vuleta što je drugo mesto osvojila Milica Gardašević, koju vidi kao svoju naslednicu.

“Svi treba da budemo srećni što se održava prvenstvo kod nas i što imamo priliku da nastupamo. Ja sam navikla da svim konkurentkinjama aplaudiram, među njima imam prijateljice i za nju navijam oduvek (Milicu) i nju najavljuju kao moju naslednicu. Ima moju podršku od početka i uvek treba da se nađe neko ko će nasleđivati i ne treba sve svesti na jednog ili dva takmičara, tu je i Topićeva i ima mnogo dece koja se razvijaju u šampione”, istakla je Ivana Vuleta.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika