Pratite nas

Fudbal

Vreme je: Srbija protiv Nemačke (16.00) kreće u borbu za SP 2023.

ženska fudbalska reprezentacija srbije

Vreme je! Odavno Srbija nije imala kvalitetniju fudbalsku reprezentaciju i odavno nije igrala dobar i moderan fudbal kao u poslednje vreme. S toga, selektor Predrag Grozdanović i njegove izabranice čvrsto veruju da je kucnuo čas da se naša reprezentacija konačno plasira na neko veliko takmičenje. U ovom slučaju, to bi bilo Svetsko prvenstvo koje će 2023. godine biti održano u Australiji i Novom Zelandu.

Srbija će kvalifikacije početi na najteži mogući način – u gostima protiv apsolutnog favorita grupe, selekcije Nemačke. Utakmica je na programu danas od 16.00 časova u gradu Kemnicu.

Pobeda nad Nemicama bila bi ravna čudu, a osvajanje boda predstavljao bi ogroman vetar u leđa za nastavak kvalifikacija! Eventualni poraz, međutim, ne bi smeo da obeshrabri naše dame, jer i drugo mesto može kroz plej-of da donese vizu za Mundijal. Nemačka je dva puta bila prvak sveta i igrala je na svakom šampionatu do sad.

Srbija, s druge strane, juri istorijski plasman na veliko takmičenje, ali i ako „pancer divizija“ potvrdi klasu, našim damama ostaće realna šansa da se izbore za plej-of u konkurenciji sa Portugalom, Turskom Izraelom i Bugarskom.

Sve što Jelena Čanković, Milica Mijatović, Nevena Damjanović, Tijana Janković i ostale devojke treba da urade jeste da odigraju najbolje što mogu i da veruju u sebe. To je osnova i polazna tačka za uspeh u kvalifikacijama, jer pred njima nije sprint već maratonska trka. Nadamo se sa srećnim krajem.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal