Pratite nas

Tenis

Voračovoj ukinuta zabrana ulaska u Australiju

Žalbeni sud Australije poništio je češkoj teniserki Renati Voračovoj ukidanje vize za ulazak u ovu zemlju, prenose lokalni mediji.

Voračova (38) je početkom godine deportovana iz Australije zbog statusa vakcinacije i nije mogla da igra na prvom gren slem turniru sezone.

Australijski „Ejdž“ podseća da je Čehinja dobila izuzeće od vakcinacije kao i Novak Ðoković, ali je Žalbeni sud utvrdio da je njen slučaj nešto drugačiji u odnosu na srpskog tenisera.

Žalbeni sud Australije je saslušao dokaze u kojima se navodi da je Voračovoj nakon pregovora između njenog advokata i australijskih pograničnih snaga odobrena viza, koja joj omogućava da uđe u ovu zemlju kao „zakoniti nedržavljanin“.

Nije bilo dokaza da Voračova nije ispoštovala uslove za izdavanje vize. Ona je poštovala sva relevantna pravila i bilo je dokaza da se oslanjala na izjave koje su joj dali Tenis Australija i Ministarstvo zdravlja u Viktoriji o medicinskom izuzeću“, naveo je potpredsednik Suda i šef Odeljenja za migracije i izbeglice Jan Redfern.

On je rekao da se Voračova ne protivi vakcinaciji kao Ðoković.

„Napominjem da se slučaj Voračove razlikuje od slučaja Ðoković. Voracova nije ni morala da se oslanja na činjenicu da je prethodno imala koronavirus kao medicinski kontraindikaciju za vakcinaciju jer je imala medicinsku osnovu da odloži vakcinaciju“, naveo je, između ostalog, Redfern.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis