Pratite nas

Miks

VN Novog Sada: Drugo zlato za Andreu Arsović

andrea arsović streljaštvo
Andrea Arsović (Foto: Streljački savez Srbije)

Na strelištu SC „Sajmište“ završena je u petak prva polovina 11. međunarodnog mitinga „Velika nagrada Novog Sada“. Stavljena je tačka na takmičenja vazdušnim oružjem.

Najuspešnija učesnica dvodnevnih nadmetanja vazdušnom puškom i pištoljem je Andrea Arsović, srpska reprezentativka iz redova Partizana.

Arsovićeva je sa 251,2 kruga trijumfovala u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji vazdušnom puškom. Tako je na nisku dodala drugo zlato, jer prvog dana turnira je u tandemu sa Milutinom Stefanovićem pobedila u nadmetanju miks parova.

Sem jednog zlata, srpski strelci su u seniorskim takmičenjima drugog dana osvojili i tri srebrne i dve bronzane medalje, a u juniorskoj konkurenciji dva zlata i bronzu.

Srpski strelci pokupili sva zlata na Velikoj nagradi Novog Sada

Teodora Vukojević („Čika Mata“) je došla do srebra u ženskoj apsolutnoj konkurenciji puškom, a trijumfovala je u juniorskoj kategoriji. Treća je bila Snježana Pejčić, najuspešnija hrvatska strelkinja 21. veka.

Ekipa Bugarske (Antonaeta Kostadinova/Kiril Kirov) je bila najuspešnija u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem. Bugari su u meču za zlato iznenadili evropske vicešampione Zoranu Arunović i Damira Mikeca. Bronza je pripala reprezentativcima Srbije i članovima Akademca, sestri i bratu Jasmini Milovanović i Dimitriju Grgiću.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks