Pratite nas

Košarka

Vlada Srbije garantovala Australijankama da im neće faliti dlaka s glave

Samanta Vitkomb, photo: fiba.basketball

Deportacija najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića iz Australije izazvala je ogorčenje u srpskoj javnosti, kao i kod naših iseljenika na najmlađi kontinent, pa su čak i javno protestovali zbog toga.

Nesportski i nečovečan odnos prema jednom od najboljih sportista sveta svih vremena ujedno je izazvao strah u Košarkaškom savezu Australije, čija ženska ekipa uskoro dolazi u Beograd na kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo i to u jeku “antiaustralijskog raspoloženja” u Srbiji.

Prvo su iz našeg košarkaškog saveza uputili poruku Australijankama da ne brinu, zatim je to učinio i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, a na kraju je to zvanično uradila i Vlada naše zemlje, prenose australijski mediji pozivajući se na izvor iz Košarkaškog saveza Australije.

Garantovano je gošćama da im neće faliti dlaka s glave i da nemaju čeka da se plaše kad budu gostovale u srpskoj prestonici.

Čuvena NBA košarkašica i reprezentativka Australije, Samanta Vitkomb, kazala je da u Beogradu ne očekuje ništa više od “nekoliko zvižduka”.

“Ne mogu da zamislim da će Srbi imati bilo što manje od poštovanja prema nama i ne očekujem nikakvu reakciju. Siguran sam da će biti nekoliko Novakovih navijača i ako budu znali da smo iz Australije, možda će malo izviždati, ali ništa više od toga”, rekla je Vitkomb.

Kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo biće održan u Beogradu od 10. do 13. februara, a osim Srbije i Australije učestvovaće selekcije Južne Koreje i Brazila.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka