Pratite nas

Miks

Više od 10 zaljubljenih parova juri medalje u Tokiju

Neki su se upoznali baš na Olimpijskim igrama, neki na pripremama za najveće sportsko takmičenje na svetu, a neki su „kliknuli“ mimo Igara, ali će se ovog leta zajedno boriti za odličja. Među njima ima i srpskih sportista i sportistkinja.

Tara Dejvis i Hanter Vudol

Par koji izazva možda i najviše pažnje. Ona je skakačica udalj, koja je na američkim kvalifikacijama skokom od 7,04 metra izborila vizu i biće jedna od konkurentkinja našoj Ivani Španović u borbi za zlato. Kad je na nacionalnim kvalifikacijama „preletela“ sedam metara i shvatila da u rukama ima vizu za Tokio, prvo je pala na kolena obuzeta emocijama, a onda je poletela u zagrljaj svom dečku koji ju je bodrio iz prvog reda.

„Bio je to neverovatan osećaj zagrliti Hantera, neverovatno iskustvo. Za njega je to bilo najlepše takmičenje u atletici koje je gledao”, rekla je Dejvisova.

Hanter Vudhol je paraolimpijac, koji je u Riju 2016. sa samo 17 godina osvojio srebro i bronzu. I sad je u obe discipline izborio vizu za Japan, samo nekoliko dana posle Tare, pošto je trijumfovao u trci na 400 metara i bio drugi na 100 metara.

Upoznali su se na takmičenju u Ajdahu, tokom poslednje srednjoškolske godine, a pošto su živeli na različitim krajevima SAD, vezu su održavali na daljinu.

Posle Igara konačno planiraju da počnu da žive zajedno.

“Mislim da naša veza dosta govori o nama. Motivišemo se međusobno i na mnogo načina smo dobar tim. Lepo je prolaziti kroz sve ovo uz nekoga ko je sportista kao i ti“, kazao je Vudhol.

Sju Bird i Megan Rapino

Prva je zvezda WNBA lige, a druga je reprezentativka SAD u fudbalu. Upoznale su se na Igrama u Riju i u oktobru iste godine su se verile. Sju je, inače, trostruka osvajačica najjače košarkaške lige na svetu, a Rapino je sa nacionalnim timom postala prvak sveta 2018.

Sandi Moris i Tajron Smit

Smit je skakač udalj koji će četvrti put predstavljati ostrvo Bermuda na Igrama, a Sandi, njegova supruga od 2019. godine, braniće srebro iz Rija u skoku motkom. I oni su par koji je “nastao” na prethodnim Igrama u Brazilu.

Megan Džons i Selija Kvansa

Obe su reprezentativke Velike Britanije u ragbiju. Tokom “lokdauna” trenirale su zajedno i u jednom trenutku odlučile da javnosti oktriju da su u istopolnoj vezi.

“Mnogi kažu da smo našim potezima pomogli drugima da se otvore i otkriju svoje veze. Nismo o tome razmišljale na taj način, ali ako smo pomogli makar jednoj osobi, onda smo sreć”, poručila je Kvansa.


Šarlot Kaslik i Luis Holand

Još jedan zaljubljeni par iz ragbija, ali ovaj put muško-ženski. Oboje su reprezentativci Australije, s tim što je Šarlot sa svojom ekipom osvojila zlato u Riju i iste godine proglašena je za najbolju ragbistkinju sveta. Muška selekcija u kojoj je nastupao Luis završila je na osmom mestu.

Njih dvoje su se verili u januaru prošle godine, a a venčanje su morali da pomere za decembar ove godine, zbog Igara i korona virusa.

Edvard Gal i Has Peter Minderhud

Holanđani se takmiče u preponskom jahanju, a najdugovečniji su olimpijski par, jer su u vezi više do deset godina. Minderhud ima srebro iz Pekinga 2008, a Gal bronzu iz Londona 2012, dok su u Riju nastupali zajedno.

Laura i Džejson Keni

Ako su Holanđani najdugovečniji olimpijski par, onda su britanski biciklisti najtrofejniji par i to svih vremena! Zajedno su osvojili 10 odličja sa Igara. Džejson je šest puta bio zlatni i jednom bronzani, a Laura ima četiri zlata.


Gerek Majnmhard i Li Kifer

Reč je o mačeovacima, koji će nastupati i ekipno i pojedinačno. Kifer je peta na svetskoj rang listi, a njen suprug drugi. Zato se od njih mnogo očekuje.Tim i Džonel Prajs

Još jedan bračni par dolazi iz konjičkog sporta. Džonel ima bronzanu medalju iz London, a zajedno su već nastupali u Riju, mada nisu stigli do pobedničkog postolja.

Sanja Vukašinović i Ištvan Peni

Oni su posebno zanimljivi jer će nastupati za različite zemlje. Sanja je naša reprezentativka u streljaštvu i debitovaće na Igrama, ali ne bi bilo iznenađenje da dogura sve do medalje. Njen dugogodišnji dečko je mađarski reprezentativac, takođe u streljaštvu, Ištvan Peni. Od njega se očekuju barem dve medalje u pojedinačnoj konkurenciji.

Sonja i Miloš Vasić

Najpoznatiji srpski olimpijski par još čeka zeleno svetlo, ali svi se nadamo da će oboje nastupiti u Tokiju. Lider košarkaške reprezentacije, tada Sonja Petrović u Riju pre pet godina upoznala se s veslačem Milošem Vasićem. Oni su se venčali u julu 2019, a Sonja je uzela Miloševo prezime.

Od košarkaškica, kao i od Miloša koji bi trebalo da vesla u tandemu sa Martinom Mačkovićem, očekuju se medalje sa Igara, ali su supružnici nedavno oboje dobili koronu. Miloš je pre dva dana konačno dobio i drugi uzastopni negativan test, pa je napustio karantin, a za Sonju, koja je inače imala blažu varijantu, još se čeka potvrda da će otputovati u Tokio.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks