Pratite nas

Atletika

Vilagoš: Želim da bacim koplje 70 m i odem na OI u Pariz

„Kad sam bila mala nisam ni sanjala da ću biti tako uspešna u nekom sportu, a posebno ne da ljudi iz mog sela neće spavati čekajući moj rezultat„, izjavila je dvostruka svetska šampionka u bacanju koplja Adriana Vilagoš.

Mlada reprezentativka Srbije u atletici odbranila je prošle nedelje titulu juniorske šampionke sveta u kolumbijskom Kaliju u bacanju koplja, a takmičenje se završila oko dva ujutro po srpskom vremenu.

Glavni cilj ove godine bio je da odbranim juniorsku svetsku titulu i da bacim dobar rezultat. Uspeli smo i jako sam srećna. Imam još ovu i sledeću godinu da popravim svetski rekord„, rekla je Vilagoš Tanjugu.

Ona je zlato u Kaliju osvojila rezultatom 63,52 što je samo 17 centimetara manje od juniorskog svetskog rekorda.

Imam još ovu i sledeću godinu da popravim taj rekord“, dodala je ona.

U međuvremenu uslediće izazovi u seniorskoj konkurenciji, a prvi je Evropski šampionat u Minhenu, koji počinje sledećeg ponedeljka.

„Jedini cilj mi je da bacim dobro i budem zadovoljna. Ne opterećujem se plasmanom, ali nadam se finalu„, ističe Vilagoš.

Ipak, ne krije da joj je cilj da sledeće godine izbori olimpijsku normu za Igre u Parizu.

„Imam Evropsko i Svetsko juniorsko, želja mi je da izborim normu, a u budućnosti da ostvarim što bolji plasman na Olimpijskim igrama i približim se rezultatu od 70 metara„, poručila je zvanično najbolja mlada sportistkinja Srbije.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika