Pratite nas

Sportovi u vodi

Vaterpolistkinja Vračara iz bazena oblači beli mantil

marija marković vaterpolo
Odlična i u vodi i na kopnu, Marija Marković (foto: privatna arhiva)

Vaterpolistkinja Vračara Marija Marković (18) kaže da joj nije lako da uskladi školske obaveze i naporne treninge. S obzirom na to od bavljenje ženskim sportom u Srbiji ne garantuje sigurnu budućnost Markovićeva svoju sudbinu ne prepušta slučaju, već planira da postane doktorka.

Kao kapiten VK Vračar naučila je da preuzima odgovornost, pa joj to neće biti problem ni kada obuče beli mantil.

Saigračice je vole, Marija Marković sa Sofijom Popović (foto: privatna arhiva)

Trenutno završavam četvrti razred Medicinske škole „Beograd“, na smeru medicinska sestra-vaspitač. Odličan sam đak i želja mi je da ove godine upišem Medicinski fakultet u Beogradu. Trudim se da uskladim školu i treninge. Preko dana uglavnom učim ili idem u školu, a uveče sam u bazenu. Radim i kućne treninge danima kada ne vežbam sa ekipom„, kaže Marija za SportFem.
Vaterpolom se bavi sedam godina, a već neko vreme je kapiten ekipe.

Složna ekipa, Vaterpolo klub Vračar (foto:privatna arhiva)

To je za mene velika odgovornost, pogotovo što našu ekipu uglavnom čine mlade devojke. Zbog toga moram stalno da se trudim da budem dobar primer svima jer se većina njih ugleda na mene.“

Muška vaterpolo reprezentacija beleži godinama sjajne rezultate. Iako devojke nemaju toliko uspeha, Marija misli da će uz naporne treninge i veru uspeti i dođu do evropskog vrha.

Mislim da je teško ponoviti uspeh muškaraca, ali nije nedostižno. Tako da se iskreno nadam da ćemo jednog dana uspeti da osvarimo rezultate koje su napravili momci. Ženama ništa nije teško jer žene mogu sve!

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi