Pratite nas

Sportovi u vodi

Vaterpolistkinja u završnoj fazi priprema za EP

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Od 27. avgusta do 10. septembra u Splitu će se igrati Evropsko prvenstvo za vaterpoliste i vaterpolistkinje, a reprezentacija Srbije u završnoj je fazi priprema za to takmičenje.

Srpske vaterpolistkinje okupile su se pre nešto manje od dva meseca u Beogradu na pripremama, a u drugoj polovini jula su boravile najpre u Zagrebu, gde su trenirale sa selekcijom Hrvatske i Velike Britanije, a zatim su na bazenu u Košutnjaku ugostile podmlađenu reprezentaciju Australije, sa kojom su nedelju dana trenirale i odigrale nekoliko trening utakmica.

Sedam dana su naše vaterpolistkinje trenirale i igrale prijateljske utakmice sa selekcijom Australije, a na tim proverama su devojke ispunile ono što se od njih tražilo. Ima još stvari na kojima treba da radimo i koje treba da ispravimo. Za sada sve ide po planu, čeka nas još mnogo posla, ali ohrabruje zalaganje devojaka tokom treninga i utakmica. Posebno ohrabruje energija tokom utakmice sa Australijom“,  rekla je Dragana Ivković, selektorka Srbije.

Posle nekoliko dana odmora, nastavljene su pripreme u Košutnjaku, a od petka do nedelje uzvraćeno je gosoprimstvo selekciji Hrvatske, sa kojom je odigrana i utakmica u subotu na Dorćolu.

Naredne nedelje srpske vaterpolistkinje putuju u Mađarsku, gde će boraviti nekoliko dana na pripremama, a potom će učestvovati i na turniru.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi