Pratite nas

Sportovi u vodi

Upoznajte Vanju Lazić, jednu od najboljih vaterpolo golmanki na svetu

vanja lazić vaterpolo
Vanja Lazić (Foto: Aleksandra Krupanič)

Kažu da je jedna od najboljih vaterpolo golmanki na svetu. Posle šest sezona u Crvenoj zvezdi Vanja Lazić je od prošlog leta u Španiji, najjačoj evropskoj ligi za vaterpolistkinje.

Vanja brani boje Sent Felija, sa kojim želi da osvaja titule, a kada nije u vodi, privodi kraju studije prava. Svestrana srpska reprezentativka je razgovara za Waterpolo portal, a mi prenosimo, uz prevod, taj intervju.

Kada si shvatila da bi mogla da napraviš karijeru u vaterpolu, da ti to postane stalni posao?

Od mog prvog međunarodnog takmičenja! Tada sam shvatila da želim da budem profesionalna igračica vaterpola“.

Koje si izazove morala da savladaš da bi postala igračica kakva si sada?

„Ovim sportom se bavim deset godina i bilo je vrlo zahtevno, sa dosta odricanja, rada i napora. Ali, zahvaljujući redovnom treningu uspela sam da dođem do top nivoa i da igram u Španiji, koja je najbolja u Evropi u ženskom vaterpolu“.

Šta te najviše motiviše u sportu kojim se baviš?

Definitivno je to ljubav prema ovom sportu, ona me motiviše da svakog dana budem sve bolja“.

Kako izgleda tvoja svakodnevna rutina?

„Volim da rano ustajem, da doručkujem i uživam da pijem kafu. Onda idem na prepodnevni trening, pa sledi ručak sa prijateljima, obaveze na fakultetu, odmor, a onda popodnevni trening. Pun gas!“

Ko su najbolje igračica sa kojima si igrala ili protiv njih?

„Za mene kao golmana, najbolje su moje saigračice iz reprezentacije Jelena Vuković, pa Lara Luka i Ivana Ćorović. A od onih protiv kojih sam igrala: Maika Garsija, Barbara Bujka, Ekaterina Prokofjeva, Sabrina Van der Slot“.

Koji je najbolji savet koji si dobila od trenera?

Jedan od najboljih je da nema lakih utakmica, bez obzira na protivnika i da uvek možemo nešto da naučimo i od najjačih i od najslabijih“.

Koji je, po tebi, najveći izazov za vaterpolistkinje danas?

Za vaterpolistkinje kojima je to profesija, ovaj sport nije igra, nego način života. Zato što se odričemo mnogo važnih stvari, kao što su porodica, prijatelji, druženja, zato što smo fokusirane na treninge i utakmice. To su najveći izazovi za vaterpolistkinje danas“.

Kaži nam, koja ti je bila najuspešnija sezona u karijeri?

„Ne bih mogla da izdvojim samo jednu sezonu, jer dok sam igrala u Srbiji, osvojila sam mnogo trofeja sa mojim klubom, bili smo šest puta šampioni. Sada sam u Španiji i naporno radim da tek ostvarim najbolju sezonu“.

Koje sportove još pratiš i imaš li neki hobi?

Gledam tenis, košarku, odbojku. Pored toga, studiram pravo, imam još pet ispita do diplome. Takođe, kada imam vremena, bavim se modom, dizajnom i fotografijom“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi