Pratite nas

Odbojka

Ubljanke ispisale istoriju – osvojena prva titula

odbojkašice uba
Šampionke Srbije - odbojkašice Uba

Ub je dočekao titulu! Odbojkašice jednog od najmlađih klubova u Srbiji, Uba, osvojile su nacionalni šampionat. One su u majstorici, u petoj utakmici finalne serije plej-ofa, savladale aktuelne šampionke ekipu TENT-a iz Obrenovca sa 3:2 (25:15, 25:21, 19:25, 18:25, 15:11).

Napetije, dramatičnije, ali i kvalitetnije i bolje od onoga što su prikazale dve najbolje ekipe u zemlji, jednostavno nije moglo! Ne samo što je peti meč odlučivao o tituli, već je u majstorici odigrano pet setova.

Ub, koji je tokom čitave sezone bio nesavladiv na domaćem terenu, ponovo je zaigrao na najjači adut i u prva dva seta samleo rivala. Naročito su domaće igračice bile surove u prvom setu, koji su dobile sa 25:15.

Obrenovčanke su se relativno brzo probudile u nastavku i vodile su tokom većeg dela drugog seta. Nisu uspevale da naprave više od dva poena razlike (14:12), ali su konstantno održavale prednost sve do 19:18. I onda su stale! Ub je dodao gas i furioznom igrom u završnici stigao do 25:21.

A, onda se kolo sreće okrenulo, pa je TENT po prepisanom receptu dobio treći set. Dozvolio je domaćem timu da kontroliše dešavanja na terenu sve do 17:16, pa je onda preuzeo konce igre i otišao na 20:17 i nastavio do konačnih 25:19.

Tok događaja u četvrtom setu je bio takav kao da su se domaće igračice u startu odrekle borbe i spremale se za taj-brejk. Od vođstva 1:0 na startu četvrte deonice, pa do samog kraja, TENT nijednom nije dozvolio domaćinu da povede! Prednost je samo rasla do 25:18 i veliko finale dostiglo je usijanje.

Ubljanke su, međutim, odigrale peti set kao u transu. Otvorile su ga vođstvom 4:0 i ispostavilo se odmah napravile nedostižnu prednost. Ona se kretala od dva do četiri poena razlike, a kad su otišle na rekordnih „plus šest“ za 11:5, bilo je jasno da će se šampionska titula prvi put slaviti u Ubu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka