Pratite nas

Odbojka

Ub preokretom do trofeja Kupa

Odbojkašice Uba osvojile su trofej u Kupu Srbije, pošto su posle velikog preokreta savladale ekipu Jedinstva.

Uz veliku podršku sa tribina su izašle na teren izabranice Marijane Boričić. A publika im je dala snage da nadoknade zaostatak od dva seta i pobede velikog rivala sa 3:2 (25:27, 19:25, 25:23, 25:23, 15:12).

Ub je osvojio drugi trofej u Kupu – prethodno je 2020. na istom mestu savladao istog rivala.

Sigurnije je Ub počeo meč uz veliku podršku sa tribina. Ekipa Jedinstva je bila stegnuta na startu, o čemu svedoči i nešto veći broj grešaka. Iskusni domaći tim je koristio svoje šanse, pa je na semaforu pisalo 17:12. Međutim, onda se situacija promenila. 

Odlično je servirala Rodić, počela je da pogađa i Tica, pa je ubrzo bilo 17:17.  Sve do same završnice se igralo poen za poen. Ub se uzdao u svoje iskustvo, dok je Jedinstvo samopouzdanje gradilo na prethodnim mečevima. Sjajna je bila Osmajić u tim momentima, a onda je as Tice stavio tačku na nadigravanje. 

Još jednom je Ub bio bolji na početku seta, ali je ovoga puta znatno brže usledio preokret Jedinstva. U serijama je ekipa Jova Cakovića osvajala poene, sprečila je domaći tim da dolazi do prvog napada – sledstveno tome gošće su bile bolje i u bloku. Menjala je Marijana Boričić, ali nije uspevala da nađe igračice koje bi parirale raspoloženom rivalu. Odlično su igrale sestre Tamara i Marija Miljević, željne nadigravanja bile su i Tica i Kockarević, pa su gošće bez problema dobile ovaj period igre.

Velika borba vodila se tokom trećeg seta. Ali je sa Zelenović u prednjoj liniji imalo Jedinstvo veliku prednost u bloku, zahvaljujući kojoj je došlo do vođstva 14:11. Ali nisu ni pomišljale na predaju domaće igračice – pogotovo zbog podrške koju su imale sa tribina. Proradio je blok Uba, a važne poene u završnici osvojila je Nikolina Lukić i domaći tim je došao do silno željenog seta.

Činilo se da domaće kontrolišu situaciju početkom četvrtog perioda, kada su se domaći navijači radovali prednosti od 13:8. Međutim, pokazala je ekipa iz Stare Pazove da zna kako treba da igra u ovim momentima – strpljivo i predano. Borile su se dugo odbojkašice Jedinstva, jurile Ub sve do same završnice. A onda uz poene Tice, blok Osmajić i poneku grešku protivnica došle do 21:19. Međutim, nije bio kraj ni kada su gošće povele 22:20. Iskusno se izvukao Ub i odveo meč u peti set.

Kao u delirijumu igrale su domaće igračice, iako bez povređene Rade Perović. Nije mogla da im padne lopta, odlično su se branile i povele 6:2. Sjajna je u završnici bila Katarina Lukić, nadmudrila je indisponirane protivnice, i Ub se radovao trofeju.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Anet Barbara Benites sa 27 poena, po 18 su osvojile Bojana Ćelić i Aleksandra Gligorić. Na drugoj strani do 22 je brojala Branka Tica, 14 je dodala Miljević Tamara, a 12 Isidora Kockarević.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka