Pratite nas

Odbojka

Ub i Železničar idu u Evropu

odbojkašice uba

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV), saopštila je broj mesta po Federacijama za učešće u Evropskim kupovima 2022. godine.

Srbija ima po dva mesta u obe konkurencije i to po jedno u Ligi šampiona i po jedno u Kupu izazivača, a Odbojkaški savez Srbije je poslao prijave za dve „specijalne pozvinice“ (wild card), po jednu u obe konkurencije za Kup izazivača.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona konkurenciji odbojkašica Srbiju će predstavljati prvak države Ub, dok će u konkurenciji odbojkaša, u grupnoj fazi igrati Vojvodina NS seme iz Novog Sada.

Sara Pavlović novo pojačanje Uba

Za takmičenje u Kupu izazivača prijavljeni su pobednici Kupa Srbije, Železničar iz Lajkovca u konkurenciji odbojkašica i Ribnica iz Kraljeva u konkurenciji odbojkaša, sa mogućnošću da oba tima pređu u Kupu CEV u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa.

Odbojkaški savez Srbije je poslao prijave za „specijalne pozvinice“ (wild card) u Kupu izazivača za TENT iz Obrenovca u konkurenciji odbojkašica i Niš u konkurenciji odbojkaša, na osnovu plasmana na tabeli Superlige.

Žreb za Evropske kupove održaće se u petak, 25. juna u 12.30 časova u Evropskom radiodifuznom centru (BCE) u Luksemburgu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka