Pratite nas

Odbojka

Ub čeka šampiona Evrope: Da pružimo dostojan otpor

Dan koji se čekao u Ubu: stiže šampion Evrope! Dan koji će se dugo pamtiti, kako god da se završi, jer će odbojkašice srpskog prvaka dočekati Koneljano (18.00), ekipu koja je osvojila sve što se osvojiti može u poslednje dve godine.

Ub je u prvom kolu u Italiji izgubio 3:0, ulazi i večeras u meč kao potpuni autsajder, ali trener Marijana Boričić se nada makar hrabrom otporu, jer pretiti Paoli Egonu i njenim saigračicama je iluzoran posao.

Protiv Koneljana nema specijalne priče. Ono čime bih ja bila zadovoljna je da budemo hrabri, da odigramo solidan meč. Figurativno, da je u poenima 125 prema 10, ali da budu pravi poeni, pravi meč i dostojan otpor. To bih volela“, kaže Boričićeva za Žurnal.

Motiv za devojke iz Uba bi mogla da bude i činjenica da je na drugoj strani terena Danijele Santareli, novi selektor reprezentacije Srbije.

Nisam razmišljala u tom smeru, ali ako to može da im bude podstrek za dalje, zašto da ne. Sam Koneljano kao ekipa, koja je najbolja na svetu, treba da im pruži motivaciju, nikako da ih parališe. Hrabrost sa naše strane je jedina i ključna stavka, ostalo o rezultatu, kvalitetu, bilo bi suvišno reći“, kaže Marijana Boričić, trener Uba.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka