Pratite nas

Borilački sportovi

Troje srpskih džudista na Grend slemu u Tel Avivu

Andrea Stojadinov (foto: IJF)

Grend Slam u Tel Avivu počeće sutra, a to je turnir koji predstavlja nastavak Svetskog tura u organizaciji Međunarodne džudo federacije (IJF).

Na džudo Grand Slamu u Tel Avivu 2022. nastupiće čak 298 učesnika iz 34 zemlje sveta sa četiri kontinenta, među kojima će biti i troje srpskih predstavnika.

U kategoriji do 48kg naša zemlja imaće čak dve predstavnice. Klupske koleginice Andrea Stojadinov i Milica Nikolić boriće se u ovoj težinskoj konkurenciji u kojoj je prijavljena čak 20 džudistkinja. I Milici i Andrei će ovo biti prvi Grand Slam turnir ove godine.

Andrea Stojadinov se trenutno nalazi u drugoj kategoriji Olimpijskog programa „Pariz 2024“, dok je Milica u trećoj kategoriji istog programa.

Andrea Stojadinov će, kao šesti nosilac, u prvom kolu biti slobodna, a u drugom kolu čeka bolju iz duela Lois Peti (Belgija) i Aleani Karbonel Žulian (Kuba).  Milica Nikolić je takođe jedan od nosilaca u žrebu. Kao sedmi nosilac u prvom kolu je slobodna, dok u drugom kolu nastupa protiv Francuskinje Blandin Pont. Mečevi eliminacija u njihovoj težinskoj konkuenciji počinju u četvrtak (17. februara) u 10.00 časova.

U muškoj konkurenciji, našu zemlju predstavljaće Nemanja Majdov, jedan od naših najboljih džudista.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi