Pratite nas

Miks

Tri zlata za srpske strelce u Osijeku

Reprezentativci Srbije su nastavili sa serijom uspeha na turnirima u regionu.

Naši asovi su osvojili tri od moguće četiri zlatne medalje na „Velikoj nagradi Osijeka“, mitingu kojim je završen trodnevni streljački vikend u gradu na Dravi. Učestvovali su strelci iz 11 zemalja.

Do najsjajnijih odličja pištoljem danas su došli Zorana Arunović (Olimpik 011), Damir Mikec (Policajac), a puškom je prvo mesto osvojila Andrea Arsović (Partizan). Ni u četvrtoj disciplini srpski strelci nisu ostali bez medalje. Lazar Kovačević (Jagodina 92) je bio bronzani u nadmetanju muškaraca puškom.

Svo troje srpskih strelaca su do zlatnih odličja došli svetski vrednim rezulttima, ali posebno se istakao Mikec. Olimpijski vicešampion je  u finalu vazdušnim pištoljem „ubio“  fantastičnih 248,7 krugova i po drugi put u dve sedmice oborio državni rekord finala.

Zorana Arunović je u finalu vazdušnim pištoljem za dame pogodila 244,3 kruga i ubedljivo trijumfovala. Bila je najbolja i u kvalifikacijama, sa 581 krugom.

Mikec i Arunovićeva turnir u Osijeku završavaju sa „duplim krunama“, jer u subotu su bili najbolji u svojim disciplinama i na Božićnom turniru“.

Andrea Arsović se nije plasirala u finale subotnjeg Božićnog turnria, ali je zato na „Velikoj nagradi Osijeka“ blistala. Posle prvog mesta u kvalifikacijama, skoro tokom celog finala je bila na vodećoj poziciji i trijumfovala pogodivši 251,2 kruga.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks