Pratite nas

Borilački sportovi

Trener šamarao džudistkinju, publika u šoku

Navijači koji su gledali Olimpijske igre u Tokiju ostali su veoma zbunjeni i pomalo zabrinuti nakon što su gledali kako trener pored terena šamara svoju učenicu.

Nemačka džudo zvezda Martina Trajdos spremala se da se bori sa mađarskom protivnicom Sofi Ozbaš u ženskoj kategoriji do 63 kilograma, a onda je pre nego što je zakoračila na tatami stala da primi poslednje instrukcije od trenera. Ustvari, nije tu bilo mnogo saveta, ni pričanja!

Očigledno pokušavajući da opusti ili da dodatno „našpanuje“ svoju štićenicu, Martinin trener ju je uhvatio za kimono, silno ju je protresao nekoliko puta napred-nazad pre nego što ju je dvaput ošamario!

Nebrojeno je puta viđeno da se sportisti sami šamaraju, udaraju po butinama ili grudima kako bi se motivisali ili razmrdali, ali ovakve scene su pomalo uznemirile deo gledališta.

Nažalost za Martinu, ona je kasnije eliminisana i nije stigla do medalje što je podnela veoma teško.

Ipak, smogla je snage da odgovori na brojne poruke i komentare na društvenim mrežama i stane u zaštitu svog trenera:

„Izgleda da sam poraz nije bio dovoljno težak, nego moram još i ovo da objašnjavam. Kao što sam već rekla, to je ritual koji sam sama izabrala pre takmičenja. Moj trener samo radi ono što želim da učini da bi me opustio.“

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi