Pratite nas

Rukomet

Trener Dunajske Strede: Ne znamo šta nas čeka u Aranđelovcu!

Rukometašice Dunajske Strede biće rival našem Bekamentu na putu ka polufinalu Kupa Evrope. Slovakinje će u subotu od 18 časova gostovati u Aranđelovcu u prvom meču četvrtfinala, a ako je suditi po rezultatima iz domaćeg šampionata one će u Srbiju doći odlično raspoložene.

Popularni DAC je u poslednjem kolu na svom terenu rezultatom 27:26 savladao ekipu Mihalovcea, aktuelnog prvaka Slovačke, pa sad ima maksimalan učinak iz šest utakmica.

Postoje doduše i dva ozbiljna problema pred dolazak u Srbiju, tvrdi trener Dunajske strede Vitkor Debre, a to su nepoznavanje budućeg rivala i zdravstveni bilten njegovog tima.

„Imamo već mnogo problema sa povređenim igračicama. U takvim situacijama neke druge devojke moraju da daju dva ili tri puta veći doprinos nego obično, pa i njih onda brže trošimo. Pobedu nad Mihalovceom platili smo povredom Bolgarke Bizikove, koja je slomila prst. Nalazimo se u sve težoj situaciji, ali moramo da guramo napred. Prošle nedelje smo trenirali samo sa sedam do 10 igračica, što zbog povreda što zbog kovida“, rekao je Debre.

On je potom otkrio kakva su očekivanja od duela sa Bekamentom.

„Srpski tim je veoma iskusan, imaju igračice srednjih godina. Uvek je teško spremiti se za protivnika samo na osnovu snimaka njegovih mečeva. Možete da se spremite za neke stvari, ali nikad ne znate kakav je tamo ambijent, kakve će biti sudije… Ovakvi mečevi u gostima su uvek neka vrsta lutrije. Jasno nam je da ćemo se u njihovoj dvorani osećati drugačije nego kad ih gledamo na TV ekranu. Ipak, ovakve prilike nam se retko ukazuju i morali bismo da je iskoristimo, iako smo svesni da nam uopšte neće biti lako“, objasnio je Debre.

Mađarski stručnjak je dodao da će ekipa Dunajste Strede sutra doputovati u Aranđelovac kako bi se što bolje pripremila za meč.

„Ne znam još kako ćemo trenirati, ni u kojem ćemo sastavu biti. Neko će raditi manje, neko više, videćemo… Znam samo da će svi morati da igraju, i mlađe i starije devojke, jer nas jednostavno nema i moraćemo da rasporedimo minutažu“, kazao je Viktor Debre.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet