Pratite nas

Miks

Treće kolo Kupa Srbije: Ubedljiva pobeda Arunovićeve

Streljačka 2021. godina u našoj zemlji završena je trećim kolom Kupa Srbije vazdušnim oružjem, održanim u sali SD Crvena zvezda.

Nekoliko olimpijaca i reprezentativaca, koji su plasman na finalni turnir obezbedili ranije, su propustili treće kolo, ali i pored njihovog izostanka bilo je dobrih rezultata i zanimljivih borbi za medalje.

U nadmetanjima pištoljem uloge favorita opravdali su standardni reprezentativci. Zorana Arunović (Olimpik 011) je sa vredna 582 kruga ubedljivo trijumfovala u ženskoj konkurenciji. Kod muškaraca sa 579 krugova odskočio je Duško Petrov (Kikinda).

Mlada Anja Knežević (Novi Beograd-Ušće) je najuspešnija učesnica trećeg kola, okitila se sa dve zlatne medalje. Vazdušnom puškom je pogodila 627,2 kruga što joj je donelo pobedu kako i juniorskoj, tako I seniorskoj konkurenciji.

Streljačka družina Pančevo 1813 je sa tri zlata najuspešniji klub na turniru priređenom u sali pored stadiona „Rajko Mitić“. Treću pobedu Pančevcima doneo je Marko Ninković, koji je trijumfovao u nadmetanju juniora pištoljem. Zlato pištoljem za juniorke izborila je Olga Stojanović („Aleksa Dejović“).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks