Pratite nas

Miks

Tokio sprema „korona“ hotel za zaražene olimpijce

(foto:https://tokyo2020.org/)

Učesnici Olimpijskih igara u Tokiju, kod kojih se jave lakši simptomi korona virusa, najverovatnije će biti izolovani u hotel koji će biti pripremljen specijalno za tu priliku.

Japanska novinska agencija Kjodo prenela je danas da organizatori pokušavaju da obezbede 300 soba u hotelu u blizini olimpijskog sela. Sobe će koristiti sportisti ili ostali članovi ekipa koji budu pozitivni na kovid-19, ali ne moraju da budu hospitalizovani. To je jedna u nizu mera u pokušajima da se održe Olimpijske igre u Tokiju ovog leta.

Igre bi trebalo da počnu 23. jula, ali održavanju takmičenja protivi se 80 odsto stanovništva Japana. Planirano je da Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama učestvuje oko 15.000 sportista iz više od 200 zemalja i teritorija, a uz njih bi u Tokio trebalo da doputuju i desetine hiljada sudija, zvaničnika, zaposlenih u administraciji, emitera i medija.

Igrama neće prisustvovati navijači iz inostranstva, a organizatori još nisu saopštili koliko će domaćih navijača uživo gledati takmičenje. Situaciju komplikuje porast broja zaraženih, pre svega u Osaki i Tokiju.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks