Pratite nas

Košarka

Tina Krajišnik o izlasku na teren uz „Marš na Drinu“ (VIDEO)

Centar Tina Krajišnik osvojila je prvu medalju sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Valensiji! Bila je jedan od najjačih aduta u rukama Marine Maljković i kaže da je time ostvarila san.

„Upravo tako, osećam se kao da poslednjih dana živim svoj san. Toliko godina sam maštala o tome da dam doprinos reprezentaciji i na kraju sam uspela. Uverila sam se kako izgleda osvojiti zlato sa Srbijom“, kaže Tina za SportFem.

Čitav turnir je odigrala na izuzetnom nivou i pokazala je da na oba kraja terena može da bude oslonac u igri Srbije. Protiv Crne Gore je bila nezadrživa sa 20 poena, a protiv Francuske je poput Ajfelovog tornja stajala u svom reketu, ne dozvoljavajući rivalkama da poentiraju, a pritom je upisala 13 skokova i četiri ukradene lopte.

„Srećna sam što je tako. Pronašla sam svoje mesto u ovom timu i način na koji mogu da doprinesem rezultatima. Ako sam u tome uspela, onda su moja sreća i moj ponos još veći.

Istorijsku pobedu nad Španijom, prvu u međusobnim okršajima, naše devojke proslavile su uz pesmu „Vodiću te, mala, do meseca“. Potom su prekinule konferenciju za medije posle finala, jer su uletele u salu i zapevale „Koktel ljubavi“ od Baje. Proslavu titule kasnije je obeležio hit Jelene Broćić „Bele rade“.

Tina, međutim, otkriva da su to pesme za slavlje, ali da se naše košarkašice pred utakmice pripremaju uz drugačije note.

„Marš na Drinu pevamo u svlačionici dok se spremamo da izađemo na teren i dok izlazimo na teren. Uvek se naježim dok je pevamo, već od prvih taktova. Evo i sad dok pričam, kad se samo setim pred finale kako smo uz tu pesmu krenuli u dvoranu, evo naježim se“, dodaje Krajišnikova.

Nekoliko dana odmora dobile su srpske košarkašice kao nagradu za zlato, ali ubrzo će ih Marina Maljković okupiti opet kako bi nastavile „operaciju Tokio“.

„Evropsko prvenstvo smo osvojile bez poraza. Sad će na nama biti teret, jer idemo u Tokio kao zvanične prvakinje Evrope. Tamo nas čekaju teži rivali, koji će sad biti dodatno motivisani da nas sruše. Međutim, pokazale smo da se uvek borimo punog srca, do poslednjeg atoma snage i verujem da će tako biti na Olimpijskim igrama“, podvlači Tina Krajišnik.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka